• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 43
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Колеги,
Моля, ако някой ползва такава камина да напише повече за нея, струва ли си парите, има ли някакви проблеми и дефекти, разход на пелети евентуално. Няма почти никаква информация от колеги, които ползват тази камина. Видях темата за разхода на пелети, но там има само два поста от колегата mano. Моля дайте инфо. Благодаря!
Здравей колега и аз търсих мнения но така и не открих.Все пак купих камината но не съм я ползвал още и не мога да кажа нищо.След месец ще разкажа за какво става въпрос.
Никой ли не ползва тези камини и котли? Проблем ли имат? :?
Пробвайте да издирите мненията през търсачката за: Марели (Mareli) , Голдън файър (golden fire) са техни. За котел не мога да говоря но от горелката съм сравнително доволен
колеги защо не ме допуска да пиша съобщения на лично?

моля колегата MANOBG да даде мнения за тази камина тъй като не мога да го попитам на лично съобщение..
petko82 написа:колеги защо не ме допуска да пиша съобщения на лично?

моля колегата MANOBG да даде мнения за тази камина тъй като не мога да го попитам на лично съобщение..

След още няколко мнения ще разбереш.
И на мен ми е много интересно, какви са мненията за тези котли.
Това което разбрах, че се правят от стомана 4 мм и са изчислени основно за работа на пелети. Произвеждат се някъде в Благоевград и основно работят за износ за Норвегия, а под марката Марели се продават в Италия и Испания. Това е иначе и аз не можах да намеря никакви мнения относно работата на котлетата, въпреки, че били от 8 години на пазара.
Ще очаквам с интерес развитието на темата, защото трябва в скоро време да реша, какво да правя с отоплението.
Picasso написа:основно работят за износ за Норвегия, а под марката Марели се продават в Италия и Испания.

Най-много се търсят в Южна Африка, ОАЕ, Египет, Ангола и Зимбабве, ама те там имат широки комини, щогто Дядо Коледа при тях по традиция си влиза и излиза през комина. Въобще африканския пазар е ненаситен и затова не сте ги срещали в Бг :wink:
Току що идвам от един приятел , без да ме пита си купил котел на пелети -Голден файер 45 клв с горека пак най голямата :wink: за 2 етажа по 100 тина квадрата всеки .Като го свържа ще дам отзиви , казах му че горелката е голяма -не слуша ,това е др тема :wink: .На прима виста -не ми вдъхват доверие -предвиждам леки ядове , дано ги няма де .
Онзи ден се занимавах с една такава и днес ходих на същото място - на 40км да я досъветвам. Заработи както аз искам Баси, ама човека за 60кв апартамент с външна изолация си купил 24кВ каминка щот била еФтинджос :lol: . Днес я подкарах само на степен УънбЪр иии малко базикване от тук от там и каминката Замъркаааа.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 43

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”