Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
Мерено е, 235V.
Не съм спец и от електроника не отбирам.
Само предполагам, че до оня мозък, чипът дето не му стига, наистина не достига достатъчно напрежение. Логиката ми подсказва, че платката не е възстановена в пълната ѝ цялост.

.......леле, как звучи, се едно не съм го аз писал!!!
Сложете една друга помпа, за да отхвърлите съмненията!
Ако Софарма не може да си позволи експеримента в срок, веднага изпращам работеща помпа, за моя сметка.
judas - специалист
Мисля утре да скопя една друга помпа (платката й) да видя дали ще тръгне.
Sabonis - специалист
Някой да сподели какъв му е разхода до момента,моя е 1,5т. орехови черупки до 31 декември и досега 2,5т. слънчогледови пелети
Varnap5 - специалист
Аз съм от тази година със самоделка и си мисля че не е добре но разхода ми досега е около 4т. слънчогледови.
Sabonis - специалист
вт фев 19, 2019 6:29 pmVarnap5 написа:
Аз съм от тази година със самоделка и си мисля че не е добре но разхода ми досега е около 4т. слънчогледови.
значи какви ли не настройки правих на грейкото да гори по малко но от по малко от 1.5кг. на час не пада средно около 2 в студеното време,сега е на програма когато през деня е топло гори до 9 и отново включва.в 15.30,а студено ли е например около нулата не я спирам.По принцип хубаво е да чистя котела всяка седмица,трупа много сажди,прескоча ли седмица почва да вдига температурата на димните газове и топлото през комина.
ivomagna - напреднал
Аз досега 1 т. дървесни и 2,6 т. слънчогледови. Това от 20 ноември.
Rumen89 - специалист
Днес замерих на върха на пламъка на горелката 1100 градуса
в същото време температура на изгорелите газовете беше 166 градуса. За какво КПД може да се сметне горе долу.
Varnap5 - специалист
Ако правилно съм го сметнал би трябвало да е-89,46%
Надявам се някой по-компетентен да го изчисли също.

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: