Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Дани11 - помощник
чет мар 26, 2020 9:19 amkani123 написа:
ср мар 25, 2020 7:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 25, 2020 5:51 pmДани11 написа:
Според мен е заради малката мощност.Ниски температури на газовете,не добро изгаряне и т.н.Това води до сажди,и воаля.
А така. Инсталатор ми рече- гледай да не падат под 120, както и да не прекалявам с предобряването в посока ефективност- турболатори, ходове и т.н.
Неплътностите също са проблем, всъщност дефект.
Здравейте Сега имам обяснение защо се запалиха буриите когато ми изгоря запалката на камината аз се запалих принудително с тоалетна хартия и спирт но се бяха събрали много пелети и тя преди да запали имаш страшно много Дим Притесних се да гръмне през вратата и след това запали и горя 20 минути много силно и естествено некачествено защото горивото беше адски много и така се събрали сажди по буриите след като смених запалката и като започна да се работи нормално след 24 часа ми се запалиха буриите Явно след това буйно горене когато е запалих принудително са се напълнили със САжди и това е обяснението ми затова много внимавайте когато палите принудително камината Приятен ден и се пазете от коронавирус не излизайте от къщи адски много Благодаря на всички които се отзоваха на питането ми
За 20 минути не вярвам да се съберат толкова сажди,че да се запалят.По скоро е случайност.
filmatoplo - майстор
Моите бурии също се палят ,почти само когато отворя вратата когато току що съм я угасил ,вземе ли си голямо количество въздух -веднага се палят саждите ,не лъжете че нямате сажди ,те може да са 2 мм но ги има .Горенето в кюнците са едни светещи искри ,видях ги с огледалце .
kamina.alba18kw - специалист
Здравейте. Тази зима беше кошмарна. На 3 пъти се запали инокса в къщи, за щастие не и комина. Вързан съм в комина на първия етаж. Живея в 5 етажен блок. От нашата страна паля само аз, другите са на климатици. Камината ми е в коридора и е с по дълъг метраж на кюнци. За да стигне до комина минава 3 и нещо метра. Там е единия проблем. Другият е че напоследък като запали излиза дим от копчето за лампата в коридора. Тухлата и комина явно са нацепени вътре след 1977ма земетресението. От Свищов съм а тук са били големи пораженията. Мисълта ми е, дали да изградя нов комин от нас до горе с тръба и изолация или просто да си пробия една дупка в стената и да пусна 2 метра от инокса на вън. Краен апартамент съм и няма да преча на никого. Дайте съвети. Ще пушили много. Аз мисля, че не. Само при запалването би трябвало
pavlin83 - напреднал
вт дек 10, 2019 11:26 pmtolsan4o написа:
Благодаря на всички в този форум , защото мн научих от вас.Притежавам алба 18кв. Отоплявам 90кв. с разход около 15кг. пелети за 17-20часа. Температура в стаите 24гр. Аз обърнах внимание на степента на помпата. Направих я на 1-ва , като целях да минава водата през водната риза по-бавно.пар 10 - 10;пар18-30;пар 24-100;пар 28-150.пар.55-50;пар.52-52;67-54;68-53.Гори на 2 степен.И така... Пали,гори на втора степен до достигане на 52 гр.,след което минава на първа и догрява до 54гр.,тъй като помпата тогава включва.След това избутва водата и пада до 51гр.Отново минава на 2-ра. и когато стигне 52гр. минава на 1-ва,но се стреми да загрее до 54гр. даже отива до 56гр. Така цикала се повтаря 55,56-52,51.Резултата е пе при -5гр. гори по 17-20 часа с едно чувалче.Просто през цялото време топля половината вода и докато помпата е спряла о грее само водата в ризата радиаторите отдават защото са на 52-53гр.Тем на газовете така варира м/у 65 и 78гр.Така цикъла се повтаря постоянно.Доло горе ,3мин. грее и 3мин. бута.
За първи път пиша във форум и моля да ме извините.Дано да съм обяснил ,като хората ,че май не ми е силна черта.Оъново благодаря на всички учасници в този прекрасен форум.
Здрасти от доста време умувам на твойтете настлойки ,можели да ги качиш всички параметри много ще ти съм благодарен

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: