Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!Иде зимата и се сещаме за отоплението....Предстои ми да си слагам камина,която да е с водна риза...Посетих офиса на фирма "Деста",където ме посрешнаха много любезно,като ми отделиха време за обяснения и разяснения,и където стана въпрос за изпълнението на горивната камера.Понеже намерих камера(полско производство-W 7 CO-която е с чугунена горивна камера,а водната риза е от стомана ,за което аз реших,че камерата е по-добра от камереите които са от стомана и със съответно стоманена водна риза...Сега обаче ,от Деста ми казаха ,че добре е, горивната камера ,да си е от стомана....Затова искам да попитам тук специалистите,какво мислят те по този въпрос?! Благодаря!
jabata - специалист
Разбира се, че всеки ще си хвали своето, и ще ти кажат че по-добре да е изцяло от стомана.
Но реално кое е по-добре, никой не-може да каже.
Подобна тема, но при котлите се води от години. Едните казват, чугун че е вечен, другите избират стомана че е по-евтина, и с по-добро КПД.
Но това е въпрос на избор и всеки сам си избира. Все едно да питаш BMW или Mercedes.
Но аз лично съм виждал 2 протекли чугунени котела. Единия на 10, другия на 15 години, а в същото време има и стоманени котли на по 20 години, горящи какво ли не.
Но за живота на котела зависи не толкова какъв материал е, а какво се гори и каква е водата и къде се ползва.
Да,стана въпрос ,че КПДто е по-добро при стоманените камери,но защо точно не разбрах..все пак аз съм далече от тези неща..!
jabata - специалист
Защо? Ами дълго е да ти обясня, а и като си далече от тези неща, просто го приеми че е така поради специфика на материала.
Както обичам да казвам, че ако бяха толкова добри чугунените изделия, автомобилните двигатели (блоковете) още щяха да са от чугун :-D
VLADO66 - майстор
Има протекли и раздути и стоманени камини-недоразумения, така че нещата са индивидуални.Материала трябва да е поне 5мм. жароустойчива стомана.
Ясно, аз май се изразих неправилно....исках да кажа ,че майсторът с когото разговарях във фирмата ми каза,че КПД на стоманениете е по добро,и явно наистина е така,щом и вие го потвърждавате... ами надявам се да ги правят наистина качесвено .. това остава:)... Мерси!

Тема "коя от горивните камери е по-добра?!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: