Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ивелин Петров - специалист
Относно ТРОН за Алфа плам - с Комо 15 съм, горих трон 2 сезона, след това преминах на други пелети - ТРОН не са лоши, имат два основни проблема

1. Палят трудно (с други три вида камината пали буквално след първото почервеняване на пелет, с Трон пушат, червенеят затрупват ги други)
2. Не са особено калорични - след запалване и започване на горене до достигане на модулация изминават 65 минути с Трон и между 55 и 57 минути с останалите видове, а в последствие Трон доста трудно поддържат модулация, като често се "сменят предавките", а с другите два типа пелети (същия ценови клас) модулацията се поддържа продължително време, а включванията на високи скорости са по-редки и за по-кратки периоди.

Като пепелно съдържание не бих казал, че Трон ми правеше повече боклук, на едно ниво са.
ср юни 09, 2021 1:24 pmИвелин Петров написа:
Спомени за температура на газовете и сравнение???
filmatoplo - майстор
Това което констатирах беше ,че горе в шнека се беше набил прахоляк и спекъл .Изчистих го и тръгна шнека ,след това включих и камината си стартира и запали .Седях още полувин час всичко уж е добре .Въпроса е защо се е случило това задръстване там в шнека.Чух го това като проблем -как се оправя ,че за в бъдеще да не се задръства .По думите на човека ,когато е спрял котела в кошницата имало пелети и нагоре по улея .Има и такъв вариант ,да изгуби пламък или да не запали ,да набере по улея пелети ,и най накрая да ги намачка горе в шнека .Но как е станало само гадая .Ако на някой му се е случвало да сподели.Газовете на 5 бяха 106-109 градуса.
filmatoplo - майстор
:? Никой ли няма идея за задръстването.
bmahob - майстор
чет юни 10, 2021 8:01 amfilmatoplo написа:
:? Никой ли няма идея за задръстването.
Аз бункера не съм чистил от прах с години, не мие блокирал до сега никога..... Може да единичен случай, изчакайте дали ще повтори
filmatoplo - майстор
Котлето го запалихме с пелети Швайгхофер ,чисти ,бели,почти без прах . Човека си купи 2 тона пелети Трон .Когато разглобих предпазната ламарина на шнека -беше пълен до горе с трици до колкото видях с цвета на новите пелети .Когато извадих пелетите от бункера те бяха смес от двата вида .Още съм в търсене на първопричината .Не съм имал случай до сега да спре и аз да съм там ,че да видя като загуби пламък колко време пуска пелети в кошницата преди да изпише аларма.Мно е важно това в случая ,защото както предположих -задръстването може да е започнало от долу на горе ,тоест от препълване на кошницата ,нагоре по улея и накрая шнека да предъфче пелетите след като няма на къде да падат .Има ли логика .
Ивелин Петров - специалист
ср юни 09, 2021 7:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср юни 09, 2021 1:24 pmИвелин Петров написа:
Спомени за температура на газовете и сравнение???
Няма особени колебания - при достигане на параметри изходяща темп. на газове (5-та степен) 125-130 градуса (при всеки един вид от пелетите), в модулация между 85-97 градуса, когато ме примързи и пропусна с 1 ден планираното чистене качват и малко над 100.
filmatoplo - майстор
Направих леки корекции видимо да не губи пламък по време на горене особено в модулация и когато съвпадне и с почистване.Във почистване също подава пелети ,фабрично е 0,5 секунди ,това го направих 1 секунда .Свалих мощността на трета степен ,защото на 5и 4 е много само за БгВ.Вдига бързо зададената температура 65 и влиза и седи в модулация до зареждане на бгвто .
bmahob - майстор
Е да на прав път си, при юен подаването долато чисти по спомен е на 1
filmatoplo - майстор
Подаването в модулация е като степен 1 ,гледам индикацията за шнека колко свети като продължителност ,не видях специално да има за нея настройка .Първа степен е 1,8 ,и подаването в модулация е почти толкова.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: