Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте

Имам проблем с шнур за уплътняване на вратата на котел. Фабричният шнур вече не уплътнява така както беше в началото. Сега когато започна да притварям клапата на димоотвода веднага започва да излиза пушек през вратата.
Отскочих до магазина взех Ф10 по препоръка. Много далече от истината... хем им показах кой е котела... На следващия ден обратно и го смених с Ф14 (нямат по дебел). Взех 3 м. Тези въжета са като връзки на суичър, меки .... Тези 3 метра ги надиплих че да придобия плътност и твърдост... Залепих го с огнеупорен силикон уж. Първо обгоря за нула време, макар че още пази от задимяване, второ залепва за корпуса и се отлепя за врата. Подлепям го на места вече 3-4 пъти. Кой знае може и да залепне.

Фабричния е доста твърд плътен. По принцип такова търсих но нямаше в магазина. В магазина само бели панделки. А и сега като търся в интернет все на това попадам...

Има ли някаква алтернатива - най-малкото по-твърд вариант. То това Ф14 като го стисна с пръст става Ф5 и без надипляне не върши работа. Аз си пазя все още стария шнур и като гледам отива към връщането му в употреба. По-малко нагаря от панделката...просто е загубим малко обем от натискане и обгаряне по ръба.

Има ли някакви уплътнения като О пръстен само че да е шнур отново огнеупорен. Ако има под какво наименование е, как да го търся.

Тема "Алтернатива за негорими шнурове" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: