• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Мисля трета зима кара един такъв котел дето съм монтирал -човека гори каквито пелети му паднат -не разбира от настройки ,как работи този котел не знам с различното гориво -не се е оплаквал :wink: Няма тунинг в котела -само смених вентилатора с по малък че пелетите отскачаха от огнището дори на най малка степен :wink: .Само ми сподели че с слънчогледови -разхода бил по голям.
МИРАЖ - специалист
пет яну 18, 2019 11:46 amzaksofon написа:
Мираж, кажи ми моля те, как го палите с пелетите, след да кажем 8-10 часа почивка? Разпалва ли се само или го палите принудително, държат ли жар пелетите?
Аз не съм пробвал пък с друго гориво освен с въглища и за това се интересувам, ако се палят сами след 10 часа, защо да не сменя и аз на пелети. Мрежата за вентилатора, от тази ли е? Виж файла.
Настройките за въглища при мен са 300/5 секунди, вентилатор на най-слаба степен, помпа голям кръг включва на 30, помпа на БГВ включва на 49 градуса. Максимална темп на котела - 65 градуса.
Благодаря!
Пелетите държат жар в тази камера около 12 часа без никакво подаване,понеже е дълбока.Пропадат надолу и се покриват с пепел.Но образуването на шлака след подобна експлоатация е неизбежно .Дори и само с орехови черупки.Хубавото на тях пък е,че осъргват и полира всичко по пътя си след време..
Решетката е с 3мм отвори , монтира се като се развият четирите болтчета на вентилатора и там на изпусквателната част където охлюва от квадрат преминава в окръжност
dan4o68 - специалист
пет яну 18, 2019 2:58 pmМИРАЖ написа:
пет яну 18, 2019 11:46 amzaksofon написа:
Мираж, кажи ми моля те, как го палите с пелетите, след да кажем 8-10 часа почивка? Разпалва ли се само или го палите принудително, държат ли жар пелетите?
Аз не съм пробвал пък с друго гориво освен с въглища и за това се интересувам, ако се палят сами след 10 часа, защо да не сменя и аз на пелети. Мрежата за вентилатора, от тази ли е? Виж файла.
Настройките за въглища при мен са 300/5 секунди, вентилатор на най-слаба степен, помпа голям кръг включва на 30, помпа на БГВ включва на 49 градуса. Максимална темп на котела - 65 градуса.
Благодаря!
Пелетите държат жар в тази камера около 12 часа без никакво подаване,понеже е дълбока.Пропадат надолу и се покриват с пепел.Но образуването на шлака след подобна експлоатация е неизбежно .Дори и само с орехови черупки.Хубавото на тях пък е,че осъргват и полира всичко по пътя си след време..
Решетката е с 3мм отвори , монтира се като се развият четирите болтчета на вентилатора и там на изпусквателната част където охлюва от квадрат преминава в окръжност
Я сега да питам и аз... Като влезете в поднастройките някой работи ми са ясни... Да наглася езика... След колко минути да подаде и колко секунди в спяш режим... Обаче има още работи който не мога да схвана... Някой ако е по навътре с нещата да каже.... 😎😎😎
harley davidson - специалист
пет яну 18, 2019 12:54 pmfilmatoplo написа:
Мисля трета зима кара един такъв котел дето съм монтирал -човека гори каквито пелети му паднат -не разбира от настройки ,как работи този котел не знам с различното гориво -не се е оплаквал :wink: Няма тунинг в котела -само смених вентилатора с по малък че пелетите отскачаха от огнището дори на най малка степен :wink: .Само ми сподели че с слънчогледови -разхода бил по голям.
Да и при мен е много по-голям даже само между слънчогледовите .При едни и същи условия за 24 часа ми дава 10 кг разлика . Пример -40 кг при едните ,30 при другите,а при ползване на орехови черупки едвам 25-7 кг. при костилки от кайсия или праскова 20-22 кг . Аз живея във Варна .взимам слънчогледови от Търговище и едно село на 20 км.от тук на зимна цена220 лв. с добро качество,защото в града ги има и по 150 лв ,но.......кфти.Всех си и орехови черупки на цена 180 лв. и костилки праскова-кайсия 150лв. Е....ее чудо...В Сливен фирма Фрукто изобилства...
harley davidson - специалист
нед яну 20, 2019 9:22 pmharley davidson написа:
пет яну 18, 2019 12:54 pmfilmatoplo написа:
Мисля трета зима кара един такъв котел дето съм монтирал -човека гори каквито пелети му паднат -не разбира от настройки ,как работи този котел не знам с различното гориво -не се е оплаквал :wink: Няма тунинг в котела -само смених вентилатора с по малък че пелетите отскачаха от огнището дори на най малка степен :wink: .Само ми сподели че с слънчогледови -разхода бил по голям.
Да и при мен е много по-голям даже само между слънчогледовите .При едни и същи условия за 24 часа ми дава 10 кг разлика . Пример -40 кг при едните ,30 при другите,а при ползване на орехови черупки едвам 25-7 кг. при костилки от кайсия или праскова 20-22 кг . Аз живея във Варна .взимам слънчогледови от Търговище и едно село на 20 км.от тук на зимна цена220 лв. с добро качество,защото в града ги има и по 150 лв ,но.......кфти.Всех си и орехови черупки на цена 180 лв. и костилки праскова-кайсия 150лв. Е....ее чудо...В Сливен фирма Фрукто изобилства...
Е да ама преди тунинга...Ся са кротна
harley davidson - специалист
нед яну 20, 2019 9:22 pmharley davidson написа:
пет яну 18, 2019 12:54 pmfilmatoplo написа:
Мисля трета зима кара един такъв котел дето съм монтирал -човека гори каквито пелети му паднат -не разбира от настройки ,как работи този котел не знам с различното гориво -не се е оплаквал :wink: Няма тунинг в котела -само смених вентилатора с по малък че пелетите отскачаха от огнището дори на най малка степен :wink: .Само ми сподели че с слънчогледови -разхода бил по голям.
Да и при мен е много по-голям даже само между слънчогледовите .При едни и същи условия за 24 часа ми дава 10 кг разлика . Пример -40 кг при едните ,30 при другите,а при ползване на орехови черупки едвам 25-7 кг. при костилки от кайсия или праскова 20-22 кг . Аз живея във Варна .взимам слънчогледови от Търговище и едно село на 20 км.от тук на зимна цена220 лв. с добро качество,защото в града ги има и по 150 лв ,но.......кфти.Всех си и орехови черупки на цена 180 лв. и костилки праскова-кайсия 150лв. Е....ее чудо...В Сливен фирма Фрукто изобилства...
Е да ама преди тунинга...Ся са кротна
zaksofon - специалист
нед яну 20, 2019 9:22 pmharley davidson написа:
пет яну 18, 2019 12:54 pmfilmatoplo написа:
Да и при мен е много по-голям даже само между слънчогледовите .При едни и същи условия за 24 часа ми дава 10 кг разлика . Пример -40 кг при едните ,30 при другите,а при ползване на орехови черупки едвам 25-7 кг. при костилки от кайсия или праскова 20-22 кг . Аз живея във Варна .взимам слънчогледови от Търговище и едно село на 20 км.от тук на зимна цена220 лв. с добро качество,защото в града ги има и по 150 лв ,но.......кфти.Всех си и орехови черупки на цена 180 лв. и костилки праскова-кайсия 150лв. Е....ее чудо...В Сливен фирма Фрукто изобилства...
Харли, това е много полезна информация, благодаря! Явно ще се търгува със Сливен тогаз... Казваш на кайсия - праскова /20-25 кг на денонощие? Че аз повече горя на въглища бе :) А с костилките, държи ли жар, както и с пелетите? 10-12 часа, без да го черпиш в режим на изчакване?
Изчерпах си вече вариантите за въглища тук, а имам гориво до края на седмицата, тъй че утре ще им се обадя на Сливенчани.
harley davidson - специалист
нед яну 20, 2019 4:07 pmdan4o68 написа:
пет яну 18, 2019 2:58 pmМИРАЖ написа:
пет яну 18, 2019 11:46 amzaksofon написа:
Мираж, кажи ми моля те, как го палите с пелетите, след да кажем 8-10 часа почивка? Разпалва ли се само или го палите принудително, държат ли жар пелетите?
Аз не съм пробвал пък с друго гориво освен с въглища и за това се интересувам, ако се палят сами след 10 часа, защо да не сменя и аз на пелети. Мрежата за вентилатора, от тази ли е? Виж файла.
Настройките за въглища при мен са 300/5 секунди, вентилатор на най-слаба степен, помпа голям кръг включва на 30, помпа на БГВ включва на 49 градуса. Максимална темп на котела - 65 градуса.
Благодаря!
Пелетите държат жар в тази камера около 12 часа без никакво подаване,понеже е дълбока.Пропадат надолу и се покриват с пепел.Но образуването на шлака след подобна експлоатация е неизбежно .Дори и само с орехови черупки.Хубавото на тях пък е,че осъргват и полира всичко по пътя си след време..
Решетката е с 3мм отвори , монтира се като се развият четирите болтчета на вентилатора и там на изпусквателната част където охлюва от квадрат преминава в окръжност
Я сега да питам и аз... Като влезете в поднастройките някой работи ми са ясни... Да наглася езика... След колко минути да подаде и колко секунди в спяш режим... Обаче има още работи който не мога да схвана... Някой ако е по навътре с нещата да каже.... 😎😎😎
Ами той те пита ...И ти избираш толкова е ясно,че и аз не мога да ти помогна. Натисни двете копчета старт и меню за 3 сек..Нали първи въпрос -език после на колко секунди да ти подава шнека и през колко време .. Това поддържа системата от палене на котела до самото му загасване Дали бачка или не няма значение...дойде ли примерно при мен 40-та минута -бута по 2 сек материал Така се поддържа горивното гнездо с цел да не пропадне или да не прехвърли....Това е програмата зададена задължително при пускане на котела.После вече настройваш останалите неща като температура на котел,сктепен на вентилатор,градуси на вкл.на помпа,програма на котела-хранене изчакване
harley davidson - специалист
нед яну 20, 2019 10:25 pmzaksofon написа:
нед яну 20, 2019 9:22 pmharley davidson написа:
пет яну 18, 2019 12:54 pmfilmatoplo написа:
Да и при мен е много по-голям даже само между слънчогледовите .При едни и същи условия за 24 часа ми дава 10 кг разлика . Пример -40 кг при едните ,30 при другите,а при ползване на орехови черупки едвам 25-7 кг. при костилки от кайсия или праскова 20-22 кг . Аз живея във Варна .взимам слънчогледови от Търговище и едно село на 20 км.от тук на зимна цена220 лв. с добро качество,защото в града ги има и по 150 лв ,но.......кфти.Всех си и орехови черупки на цена 180 лв. и костилки праскова-кайсия 150лв. Е....ее чудо...В Сливен фирма Фрукто изобилства...
Харли, това е много полезна информация, благодаря! Явно ще се търгува със Сливен тогаз... Казваш на кайсия - праскова /20-25 кг на денонощие? Че аз повече горя на въглища бе :) А с костилките, държи ли жар, както и с пелетите? 10-12 часа, без да го черпиш в режим на изчакване?
Изчерпах си вече вариантите за въглища тук, а имам гориво до края на седмицата, тъй че утре ще им се обадя на Сливенчани.
Е ....при мен е само 110кв. площ за момента без изолация... не се подвеждай случайно..големи са разликите в топлотдаването в подобни системи
dan4o68 - специалист
нед яну 20, 2019 11:01 pmharley davidson написа:
нед яну 20, 2019 4:07 pmdan4o68 написа:
пет яну 18, 2019 2:58 pmМИРАЖ написа:

Пелетите държат жар в тази камера около 12 часа без никакво подаване,понеже е дълбока.Пропадат надолу и се покриват с пепел.Но образуването на шлака след подобна експлоатация е неизбежно .Дори и само с орехови черупки.Хубавото на тях пък е,че осъргват и полира всичко по пътя си след време..
Решетката е с 3мм отвори , монтира се като се развият четирите болтчета на вентилатора и там на изпусквателната част където охлюва от квадрат преминава в окръжност
Я сега да питам и аз... Като влезете в поднастройките някой работи ми са ясни... Да наглася езика... След колко минути да подаде и колко секунди в спяш режим... Обаче има още работи който не мога да схвана... Някой ако е по навътре с нещата да каже.... 😎😎😎
Ами той те пита ...И ти избираш толкова е ясно,че и аз не мога да ти помогна. Натисни двете копчета старт и меню за 3 сек..Нали първи въпрос -език после на колко секунди да ти подава шнека и през колко време .. Това поддържа системата от палене на котела до самото му загасване Дали бачка или не няма значение...дойде ли примерно при мен 40-та минута -бута по 2 сек материал Така се поддържа горивното гнездо с цел да не пропадне или да не прехвърли....Това е програмата зададена задължително при пускане на котела.После вече настройваш останалите неща като температура на котел,сктепен на вентилатор,градуси на вкл.на помпа,програма на котела-хранене изчакване
То това ясно.... Ама има още базикни... 😉😗😃
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Котел Emtas EK3G/S-30, мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: