• 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - специалист
ср дек 19, 2018 11:26 amBranimir195 написа:
Искам да ви попитам за съвет.
Как е по добре да оставя камината дали да изгасва като достигне зададената темп.на стаята и като стане 2гр под зададената да запалва или да и изключа режима stand by и да не изгасва изобщо ( в този случай стой на степен 1 и подържа темп постоянно) така като гледам и при двата случая ми отиват поне 1.5 чувалчета за 24ч.
По добре постоянно, щото при палене минава през всички стойности и според мен макар и малко разхода ще е по голям, пък и пестиш от запалка :-D
Branimir195 - помощник
Добре благодаря
Сега я нагласих да не изгасва и да се ръководи от темп.на водата задал съм и 50гр на водата. С термо глави съм на радиаторите и ще видя колко ще излапа :) :partyman:
bmahob - специалист
Един съвет макарче вий си решавате, не я карайте на толко ниска вода според мен под 60гр не е добра за камина на пелети......
Branimir195 - помощник
Добре ще я коригирам
Благодаря за съвета и ако може на ТИ не на ВИЕ :supz:
Здравейте,
от няколко месеца съм собственик на Aquas 15. Почти същата е като Ritium 14, но е с чугунена врата и плот. Не съм сигурен обаче за настройките. Инсталатора ми каза, че е намалил малко подаването на пелети, но ми се струва, че горенето е много бурно и темпратурата на димните газове е много висока от 160 да 210 в различните мощности и стъклото почернява много бързо. Не съм бутал в настройките, за сега само чета във форума и съм направил едно почистване без кюнците, които са от неръждавейка. Може ли някой с повече опит и с такава камина да даде повече информация за настройките.
Благодаря предварително.
По добре постоянно, щото при палене минава през всички стойности и според мен макар и малко разхода ще е по голям, пък и пестиш от запалка :-D
[/quote]
Здравейте!
Някой знае ли каква е запалката на Aquas 15 - керамична или не?
Като цяло какви са предимствата на керамичната запалка?
Много малко се коментират тези камини, като гледам другите теми за EcoSpar, Greyko, Burnit! Или са чак толкова безпроблемни или малко хора ги ползват. Насочил съм се към такава, та затова питам!
Здравейте и от мен, нов съм във форума и пиша за пръв път. От Август 2019 съм собственик на ритиум 20. Едва преди 3 седмици успях да я инсталирам към вече наличната ми система, която се захранваше от камина на дърва. Сега е топло и я паля само вече, защото имам малко дете и бременна жена, а и температурите вечер спадат до към 5,6 градуса. В къщи не е идвал инсталатор, сам си я свързах и само по телефона с човека понаредихме настройките. Каминката запали, вдигна си 60 градуса и влезе в модулация може би около 40 минути след запалване. След това почти не качва на горни степени. С един чувал пелети 15 кг при тази температура 5, 6 градуса гори около 14,15 часа. Отоплявам два етажа от къща общо 140 м2. с панелни радиатори 2бр 1200/600 тип 22, 1бр. 1400/600 тип 22, 1бр. 1600/600 тип 22 и 1 бр 1600/600 тип 33. Към системата имам лира в горната баня и бойлер със серпентина 80 л. Изключително съм доволен за сега. Оставам на линия за допълнителни коментари. Очаквам и други собственици да се включат. Поздрави и Благодаря. Пропуснах да спомена, че къщата е санирана с 10 см изолация, има и перлитна замазка на пода на 2-я етаж. Дограмата не е кой знае какво но е ПВЦ, може би на около 8-9 години.
 • 1
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Тема "Пелетни камини tim sistem" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: