• 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 23
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
[quote="шоп"]С нетрпение ще чакам информация, наистина изглежда обещаващо

Предполагам няма как такъв контролер да е с цена под 500 лв :?[/quot

Платината,наистина не може но останалите са под 500
andy_forresite написа:Щом не задръства отворите за въздух и не трябва да се вади от мястото си за щателно почистване е идеално. Повечето горелки 10-35 kw може да се свалят от котела от сам човек без много зор и да се пренесат на някаква маса на светло за щателен преглед. При полските ще трябват двама здрави мъже. Добре че не се затлачват.
А лесно ли се настройват? Например свършил съм въглищата и имам слънчогледови люспи, или съм подготвил надробени сухи клонки. Какво трябва да направя?


Просто избираш само вида на горивото въглища,пелети,чипс ,дърва.Контролера модерен и съвременен ,но все още няма изкуствен интелект.Не че няма такива контролери ,но те са в други области на приложение.
boyanak написа:
klintan написа:
ktch_1964 написа:За следващия сезон ако е живот и здраве мисля да закупя хубав полски контролер да е с ламбда управление.
В тази връзка исам да попитам как се държат тези контролери при спиране на тока или при токов удър.
Руснаците пишат, че някои модели при такива обстоятелства си променяли настройките сами и трябвало да се включват през
стабилизатор. Имам стабилизатор от стар черно-бял телевизор, дали ще стане?


Аз съм ползвал два полски контролера TIMEL и TITANIC ,и двата съм нямал никакви проблеми ,нито са ми губили настройки при токови удари и спиране на тока.От две години съм с полска чугунена горелка и досега никога не ми се случвало да заклини шнека и да скъса предпазния болт.Относно UPS моето мнение е че няма нужда аз нарочно съм спирал тока на контролера с часове ,като ми спира и помпата и няма никакви проблеми нито котела прегрява и веднага си се разпалва жарта .Горя Донбаски въглища и като я запаля октомври се гаси в края на април.


За спиране на тока,ако спре за повече от 2 часа въглищата изгарят,загасват и няма кой да подаде въглища и системата СПИРА :?

Категорично потвърждавам че съм пробвал по 10-12 часа и не са ми изгасвали въглищата.Може би ти имаш проблем отнякъде да ти смучи въздух котела и да ти изгаря горивото .
Прикачен файл:
20170216_093149[1].jpg
20170216_093149[1].jpg (110.97 KиБ) Видяна 754 пъти

За колегата Клинтън
mirochukov написа:
Прикачен файл:
20170216_093149[1].jpg

За колегата Клинтън

Благодаря колега.Само още едно въпросче ,това на твоята снимка оригинално място за запалка ли е или ти си заварял допълнително и до него виждам още някакъв датчик ,какъв е той ?
Идваше ми на ум да го спомена това че може да се направи такава горелка да пали ,ама нали от вчера се интересувам от такива гореки .Аз лично виждам че е заварено допълнителна тръбичка за запалката ,другия кабел е фотосензор .
Тази преработената горелка Екоенергия с какво управление е ?
Klintan за съжаление ти си от противниковия отбор,ако мога ,така да се изразя.Така и не повярва във възможностите на Екоенергиа.Доколкото разбирам от другия форум в който участваш си продал екоенергиата и си купил горелката Еко,което за съжаление е огромна грешка.Просто повярва в изказванията ,на няколко участници и реши ,че те са прави.А да знаеш случайно,че Екоенергиа произвеждат и едни от хубавите и иновативни котли в Полша.Тоест имат ,подобаваща материална база.Дали горелките ,еко могат да се похвалят с това.Защо най големите полски производители на котли Mettal Fach,Per Eko ,Witkowski са избрали Екоенергиа ,а не Еко.Но ти просто повярва в писанията на пишман майсторите.Но няма значение ,избора си е твой.Все пак ти показвам ,как изглежда оригинала.
Видях ,че има и други колеги с такива решения.Моите поздравления ,към тях.Въпроса е обаче ,как се управлява самата запалка.Колко време да работи с каква сила ,на вентилатора,преди това ,колко гориво да се подаде.След това ,кога да се включи ламбда сондата и да поеме своята част в управлението на горивния процес.Изобщо моите поздравления ,към колегата ,който отвори тази тема.Очертва се ,като една ,от най актуалните с оглед на промените,настъпили в новите контролери.Не напразно с тези именно нови контролери едни и същи котли се изстреляха от 3 в 5 клас на екологичност.Но това е друга тема и ще я продължим ,малко по нататък

Прикачен файл

нова горелка.jpg
Да уточня. Просто ходих да видя как работи горелката и снимах.50 киловатова е,монтирана на многоходов висок котел.Доколкото разбрах Дряновско производство.Монтирана и запалена преди студовете. До сега само сипване на пелети и изхвърляне на пепел.Друга информация нямам.

Прикачен файл

20170216_093038[1].jpg
20170216_093038[1].jpg (99.84 KиБ) Видяна 694 пъти
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 23

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”