• 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
[quote="шоп"]С нетрпение ще чакам информация, наистина изглежда обещаващо

Предполагам няма как такъв контролер да е с цена под 500 лв :?[/quot

Платината,наистина не може но останалите са под 500
Radoslaw - специалист
andy_forresite написа:Щом не задръства отворите за въздух и не трябва да се вади от мястото си за щателно почистване е идеално. Повечето горелки 10-35 kw може да се свалят от котела от сам човек без много зор и да се пренесат на някаква маса на светло за щателен преглед. При полските ще трябват двама здрави мъже. Добре че не се затлачват.
А лесно ли се настройват? Например свършил съм въглищата и имам слънчогледови люспи, или съм подготвил надробени сухи клонки. Какво трябва да направя?


Просто избираш само вида на горивото въглища,пелети,чипс ,дърва.Контролера модерен и съвременен ,но все още няма изкуствен интелект.Не че няма такива контролери ,но те са в други области на приложение.
klintan - специалист
boyanak написа:
klintan написа:
ktch_1964 написа:За следващия сезон ако е живот и здраве мисля да закупя хубав полски контролер да е с ламбда управление.
В тази връзка исам да попитам как се държат тези контролери при спиране на тока или при токов удър.
Руснаците пишат, че някои модели при такива обстоятелства си променяли настройките сами и трябвало да се включват през
стабилизатор. Имам стабилизатор от стар черно-бял телевизор, дали ще стане?


Аз съм ползвал два полски контролера TIMEL и TITANIC ,и двата съм нямал никакви проблеми ,нито са ми губили настройки при токови удари и спиране на тока.От две години съм с полска чугунена горелка и досега никога не ми се случвало да заклини шнека и да скъса предпазния болт.Относно UPS моето мнение е че няма нужда аз нарочно съм спирал тока на контролера с часове ,като ми спира и помпата и няма никакви проблеми нито котела прегрява и веднага си се разпалва жарта .Горя Донбаски въглища и като я запаля октомври се гаси в края на април.


За спиране на тока,ако спре за повече от 2 часа въглищата изгарят,загасват и няма кой да подаде въглища и системата СПИРА :?

Категорично потвърждавам че съм пробвал по 10-12 часа и не са ми изгасвали въглищата.Може би ти имаш проблем отнякъде да ти смучи въздух котела и да ти изгаря горивото .
mirochukov - напреднал
Прикачен файл:
20170216_093149[1].jpg
20170216_093149[1].jpg (110.97 KиБ) Видяна 1120 пъти

За колегата Клинтън
klintan - специалист
mirochukov написа:
Прикачен файл:
20170216_093149[1].jpg

За колегата Клинтън

Благодаря колега.Само още едно въпросче ,това на твоята снимка оригинално място за запалка ли е или ти си заварял допълнително и до него виждам още някакъв датчик ,какъв е той ?
filmatoplo - майстор
Идваше ми на ум да го спомена това че може да се направи такава горелка да пали ,ама нали от вчера се интересувам от такива гореки .Аз лично виждам че е заварено допълнителна тръбичка за запалката ,другия кабел е фотосензор .
lz2skt - специалист
Тази преработената горелка Екоенергия с какво управление е ?
Radoslaw - специалист
Klintan за съжаление ти си от противниковия отбор,ако мога ,така да се изразя.Така и не повярва във възможностите на Екоенергиа.Доколкото разбирам от другия форум в който участваш си продал екоенергиата и си купил горелката Еко,което за съжаление е огромна грешка.Просто повярва в изказванията ,на няколко участници и реши ,че те са прави.А да знаеш случайно,че Екоенергиа произвеждат и едни от хубавите и иновативни котли в Полша.Тоест имат ,подобаваща материална база.Дали горелките ,еко могат да се похвалят с това.Защо най големите полски производители на котли Mettal Fach,Per Eko ,Witkowski са избрали Екоенергиа ,а не Еко.Но ти просто повярва в писанията на пишман майсторите.Но няма значение ,избора си е твой.Все пак ти показвам ,как изглежда оригинала.
Видях ,че има и други колеги с такива решения.Моите поздравления ,към тях.Въпроса е обаче ,как се управлява самата запалка.Колко време да работи с каква сила ,на вентилатора,преди това ,колко гориво да се подаде.След това ,кога да се включи ламбда сондата и да поеме своята част в управлението на горивния процес.Изобщо моите поздравления ,към колегата ,който отвори тази тема.Очертва се ,като една ,от най актуалните с оглед на промените,настъпили в новите контролери.Не напразно с тези именно нови контролери едни и същи котли се изстреляха от 3 в 5 клас на екологичност.Но това е друга тема и ще я продължим ,малко по нататък
mirochukov - напреднал
Да уточня. Просто ходих да видя как работи горелката и снимах.50 киловатова е,монтирана на многоходов висок котел.Доколкото разбрах Дряновско производство.Монтирана и запалена преди студовете. До сега само сипване на пелети и изхвърляне на пепел.Друга информация нямам.
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 26

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: