това е супер, браво на тоз човек доста мозък е вложил за да прегоди тази горелка на сланчогледова люспа да работи дълго време БРАВО
Моите лични впечатления са ,че слънчогледовите топлят добре но правят много пепел. При мен резултата е следния:
За осем часа работа на горелката- разхода е близо два чувала -30 кг. за 140 м.кв. и температура от 24 градуса в помещенията.Пепелта която се отдели при изгарянето на това количество пелети е половин тенекия от сирене.Това означава ,че ако котела няма достатъчно голям бункер за пепел ,то той трябва да се чисти през ден -два.
Искам да подчертая ,че не съм с купешка горелка/купешката може да има и по-малък разход/ ами със самоделка ,която гори всичко, дори и дребни домбаски въглища.Мисля да дам схема на устройството на горелката съпроводено и с видео материал. Истината за горенето на всякакви видове пелети се състои в това ,че горелката има два шнека. Единия е за подаването на пелетите от бункера,а другия е вътре в самата горелка и служи за избутване на влезлите пелети в горивната камера,като по този начин се извършва и самопочистването на горелката.Ако някой има въпроси нека ги зададе -ще отговоря точно и подробно.На мен горелката със всичките части, електроника, мотори ,шнекове и бункер излезе под 300 лв.