Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Колеги моля споделете от къде може да се купи слънчогледовата люспа?Всеки който знае нещо по въпроса може да каже.И ако знае за цена също!
nikolson - майстор
В момента бившите Сортови семена белят слънчоглед. Ама май я продават на цеховете за пелети.
phantom_ - специалист
Ако говориш за Папас олио ,на мен ми казаха че не продават люспа.Продават само пелети насипно ,но тяхното качество е много зле -продават ги за 8мм а са действително 10-11мм .... :shock:
6osi6 - майстор
Какво ще я правиш тази люспа, че не мога да се сетя?
Гориво с огромен обем трябва да се подаде към горелка с голяма площ, в която трябва да се разпредели равномерно малко количество въздух. Освен това, с което горелка направи сам няма как да се справи, по котела ще се лепи огромно количество пепел, като следствие от горните две с допълнително натрупване от хвърчащи люспи.
nikolson - майстор
Не говоря за Папас, говоря за Сортови семена.
rumnikkk - специалист
Слънчогледовата люспа си гори много добре.Трети сезон се отоплявам с това и си е много икономично гориво. :)
markoscbr - специалист
rumnikkk здравей какъв е котела горелката че така успешно да гориш сл.люспа, Заинтересован съм от това гориво мисля че имам възможност да си вземам ако не ти се публикува пиши ми на личен благодаря ти
markoscbr - специалист
phantom_ Колега щях да ти кажа но не ми се вярва да тръгниш от североисточна България към централна пиши в гугал и ще ти излезне къде продават успех
rumnikkk - специалист
viewtopic.php?f=10&t=227&start=760
котела е правен за твърдо гориво но го подкарах направо на люспа. Много съм доволен.да на 7-8 часа се чисти в движение пепелта, но това е икономия. до година с горелка правена ще е. :)
markoscbr - специалист
rumnikkk мисля да слагам по малко в пелетите сл люспа и да ги объркам да пробвам но имам съмнение че вентилатора ще ги издухва трябва да се пробва

Тема "Слънчогледова люспа откъде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: