• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Не разчитай на батерията за запазване на час и дата. Другите настройки, като секунди продухване, секунди първо зареждане, трите мощности и т.н. се помнят.
Като засече никаква или обратна тяга, извежда тази грешка и писука два пъти през равен интервал от време. На приятел съм я махал с F като натиснах еднократно и попита дали да се изчисти грешката, потвърдих с не помня какво (дали не беше стрелка нагоре) и изчезна. А причината беше затворена клапа на кюнеца при котел за дърва и въглища.
Управленията на Натурела са измислени добре, но надеждността им не им е силна страна.
Най-добре звънни и се разбери със служителя да им изпратиш платката. Опиши проблема по телефона. Ще я ремонтират.
А какво топлиш с този змей горянин ако не е тайна?
Анди, няма кой да мери тягата на комина. Филма, още в първото си мнение, написа каква е грешката. Това е топлинната защита, над малкия шнек.
Не знам какво е окъсяване на датчика. Той трябва да се шунтира, за да се провери. Освен това, ако не помогне, трябва да се проследи веригата, до платката. Филма и за това писа- да се погледне дали са притегнати кабелчетата към входа на платката. Бих прозвънил и кабелите.
Това, че губи веднага час, след като е изключена и включена, не е нормално.
При кратко спиране на тока, горелката си продължава работа.
От пускането на темата, до днес, доста работа можеше да се свърши.
filmatoplo - майстор
Не трябва да губи час и дата при всяко изключване .По принцип ако не се справите сам ,аз ги пращам платките с дисплея на Натурела ,връщат ми ги оправени на втория ден ,почти не струва -само Еконта абе 20-30 лв насам натам .
andy_forresite - майстор
Трифон, не съм казал нищо за измерване на тяга на комин. Говорим за горелка RB, не за пелетна камина. Написах че когато няма тяга пламъкът нагрява датчика за термична защита, той прекъсва веригата и се индикира грешка. Това е за обратен огън. Термичната защита ще даде грешка в два случая - при нагряване до 85-90 градуса, не ги знам колко са точно, и при повреда в самия датчик/или в платката. Не е първата отказала платка и няма и да е последната.
Аз освен "окъсяване на датчика" не знам и какво значи "шунтиране". Ползва се наляво и надясно за различни действия. Например елиминираме този датчик от ел. верига - шунтиране :rolleyes: Свързваме две жици на някакъв елемент с цел да не протича ток през него - пак шунтиране #-o . В случая трябва да се премости датчика, или какъвто там е правилният термин на езика на електротехниците... Както и да е, според мен проблемът е или в прецакал се датчик (по-вероятно повреда в платката, нормално за тях), или в непочистен котел-затворена клапа-задръстен комин.

Просто казано - двете жици до този датчик трябва да го заобиколят и да се пробва какво ще стане при така затворена верига (игнорира се датчика). "Тръгне" ли горелката - друг датчик; не тръгне ли - по куриер до Натурела за ремонт на платката. Ако вземе че заработи, в никакъв случай да не гори без тази защита, защото като се стопи гофрето, над единия килограм горящи пелети в тази огромна паница ще загорят като за последно, дърпайки си въздух на воля от околната среда и стопявайки частите във вътрешността на RB50-ката, а може и пожар да стане.
ср окт 16, 2019 8:02 pmandy_forresite написа:
Пробва ли да изчистиш грешката с F?
ВВ аларма е когато коминът няма тяга. Котелът трябва да е с отворена клапа за комина. Всякакви запушвания по пътя на пушека могат да изкарат това предупреждение. Освен горелката се чисти и котелът от-до.
Горното как може да се разбира? Ясно, че в твоята глава има някаква си твоя идея, но не е коректно да даваш обяснения косвено. Грешката е описана, като "ВВ Аларма за прегряване на корпуса", нищо общо с комин не се споменава, макар, че причините могат да са няколко.
А вентилатора на горелката за какво е. Това не е кюмюрен или дървен котел. Ще пуши, но няма да претопля защитата, от лоша тяга.
Шунтиране е "заобикаляне, изолиране на някакъв елемент". Премостване, както му казваш.
Вече е опитал да го "замости", не стаа. Филма беше съвсем конкретен, какво да се провери и как. Ако не стаа- Натурелия.
filmatoplo - майстор
Има ли развой на нещата.
  • 1
  • 2

Тема "Грешка BB горелка Грейко 50 KW" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: