• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ccvetanov95 - специалист
Намерих оферта от 80 Ст метър за пвц тръба 17х2 италианска бяла е на цвят. Какво мислите добра ли е или да заложа на червена с кислородна бариера?
LazarGanev - "Велик майстор"
ПВЦ тръби не стават за подово, ама ако човек е упорит - може и да си направи
1115 - специалист
пон апр 27, 2020 1:39 pmccvetanov95 написа:
Намерих оферта от 80 Ст метър за пвц тръба 17х2 италианска бяла е на цвят. Какво мислите добра ли е или да заложа на червена с кислородна бариера?
100% офертата е онази от ОЛХ за тръба Амбиенте, но тя е PE-RT, което четох, че не е най-добрия избор.
Аз лично бих внимавал с тръбата, която ще сложа в замазката по обективни причини.
Освен това тръбата мисля, че е Английска, а не Италианска.
Да добавя, че Амбиентето е с кислородна защита 5 слойна тръба, но.....аз не бих я ползвал от ОЛХ.
шоп - майстор
Аз съм с такава тръба. Взех няколко километра и цената бе 60 стотинки за метър. При положение, че моята ТП няма да качи водата повече от 32-34 градуса PE-RT е тръба, която ми върши работа. Фитингите под евроконус са също на отлична цена и с тях се работи лесно. Без пренатягане и без течове.

За хора, които могат да пуснат вода с температура 60 и нагоре градуса в подовото и тръба с цена 3 лв/м може да не им свърши работа.

П.П. Амбиентето не е английско, а италиянско.
ccvetanov95 - специалист
пон апр 27, 2020 3:46 pmшоп написа:
Аз съм с такава тръба. Взех няколко километра и цената бе 60 стотинки за метър. При положение, че моята ТП няма да качи водата повече от 32-34 градуса PE-RT е тръба, която ми върши работа. Фитингите под евроконус са също на отлична цена и с тях се работи лесно. Без пренатягане и без течове.

За хора, които могат да пуснат вода с температура 60 и нагоре градуса в подовото и тръба с цена 3 лв/м може да не им свърши работа.

П.П. Амбиентето не е английско, а италиянско.
Върши ли си работата, за която е предназначена или береш ядове? Гледам не се оплакваш :)

Значи стенното отопление отпада. Ще бъде вързана след изход на радиатор може би с температура 40-45 градуса е изхода не знам само предполагам... Какво мислиш?!
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не се заблуждаваме - разликата между Pe-RT и Pex не е в температурата на ползване, а в материала :) . Едното е обикновен полиетилен, градински маркуч все едно, а другото е омрежен полиетилен, който се произвежда от няколко фирми в света по изключително скъпа технология, но пък се получава изключително качествен и дълготраен продукт. Фирмите, които не могат да си позволят такова оборудване произвеждат Pe-RT, щото трябва нещо да се продава. За подовото тръбата трябва да е еднослойна, без алум. вложка - първо че е по-евтина, второ че позволява възстановяване с пистолета за горещ въздух, дори и след евентуално пречупване, докато нито Pe-RT, нито многослоен Рех позволяват това. Pe-RT тръбите много по-бързо стареят на атмосферни условия, но с изненада видях в сайта им, че и дават живот 75 години :shock: . Кой и го гарантира това, след като Рехау дават на своите тръби живот 50+ години, тъй като са ги изпитвали 25 години на изключително тежки условия. Отварям си аз една работилничка и давам 75 години гаранция - не знам дали е смешно или тъжно. И друго - защо трябва да купувате 5-слойна тръба за 80ст, като за подовото ви трябва еднослойна? Ами искайте еднослойна за 50ст примерно. Последно - някой вярва ли, че италианска тръба може да е по-евтина от китайска? Или що да не вярваме, щом името звучи по италиански и цената ни устройва? :cool:
шоп - майстор
пон апр 27, 2020 4:30 pmccvetanov95 написа:
Ще бъде вързана след изход на радиатор може би с температура 40-45 градуса е изхода не знам само предполагам... Какво мислиш?!
Мисля, че е хубаво да си сложиш смесителен вентил.
boqnkov - специалист
Колега, бих те посъветвал да се насочиш към oventrop.
1115 - специалист
пон апр 27, 2020 11:55 pmboqnkov написа:
А защо?
Обосновка или ей така просто?
Защо не Херц или турска, защо не Рехау, коментираната Амбиенте или Гиакомини, а точно овентроп?
Мистерия или нещо друго има в тази тръба?
boqnkov - специалист
вт апр 28, 2020 6:54 am1115 написа:
пон апр 27, 2020 11:55 pmboqnkov написа:
А защо?
Обосновка или ей така просто?
Защо не Херц или турска, защо не Рехау, коментираната Амбиенте или Гиакомини, а точно овентроп?
Мистерия или нещо друго има в тази тръба?
Защото lazar ganev е написал всичко необходимо. Маркта на тръбата е доказана и изпълнява всички изисквания. Когато аз си правех подовото като цена на метър беше доста приемлива. Лично аз си я полагах (в студено време и без специална подложка с пъпки), работата с нея беше приятна и не съм имал ядове. Други тръби не съм полагал, може и те да се полагат лесно. Арматурата за нея е разпространена и евтина.

Не продавам тръби oventrop... :partyman: Просто казвам вариант на човека, ако желае да провери и естествено, че ще си купи каквото иска.
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ тръби за водно подово отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: