Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте и честита новата 2022 година, успехи и късмет на всички!

От няколко години се отопляваме къщата с парно на иглолистни пелети. Системата е пелетна горелка Bisolid GP 32_B hc> с пелетен котел PELLETHERM 30v4 (Bisolid)
Къщата е 3 етажна (пвц дограма и изолация 7 см) като за момента системата е изградена само на първите два етажа и се състои от:
- 1 етаж (полуприземен): Всекидневна с подово, спалня с радиатор и голям коридор със стълбище към 2 етаж с радиатор.
- 2 етаж: хол, 2 спални, кухня, баня с 200 литра бойлер, коридор - всичките с радиатори.
Температурата във всички помещения е около 22-24 градуса.

Квадратурата на двата етажа е не повече от 130 квадрата. Всички радиатори са с термо глави а подовото е с капилярна термо глава.
След като изчетох много от темите тук за същата горелка и по-слабите от същата серия разбирам за съжаление, че тази горелка е прекалено голяма за тази квадратура.
Не сме имали проблеми с работата на системата след нейния монтаж от специалист но тази година закупихме пелети от друго място и ми се струва, че изпушваше повече от преди при запалване и понякога докато гори.

След като си играх да премина през настройките на горелката забелязах, че тя е настроена на сервизните настройки със съвсем леки корекции в менюто на запалване (времето за подгряване беше 180 секунди а пълненето 80 секунди).

Бихте ли ме посъветвали какви биха могли да бъдат оптималните настройки за тази система имайки предвид по-горе изброените фактори.
Прилагам снимки на текущите настройки които направих благодарение на темите тук във форума и мисля, че е по-добре от преди когато включваше и изключваше постоянно:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Благодаря!

Тема "Настройки пелетна горелка Bisolid GP 32" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: