Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Колега е решил да си прави система за БГВ. Вилата му е в Св. Никола. Дай телефон или адрес на фирмата да се свърже с тебе. По добре на ЛС.
silent - майстор
Клиента ти е платил, пращаш работника който си свършва работата качествено...клиента е доволен не си иска остатъка от материалите които той ти е платил. Къде си ти в цялата схема че искаш да минеш на втори кръг....че да се разпореждаш че и с тези пари да купуваш екипировка за себе си или работниците.....и ако не дай си боже клиента даде 5лв. на работника за едно кафе и тях ли трябва да ти отчита... :-D
Трифоне за теб всички знаем че си светец и затова единствен ти ще пориш млади девици в рая...но в случая примера ти е неуместен...сервитьора дели с хората с които работи в момента....не дели с другата смяна...а още по малко собственика на ресторанта минава и им обира бакшишите...
Последна промяна от silent на съб мар 04, 2023 5:44 pm, променено общо 2 пъти.
Ситуации или организация, навсякъде различни- няма нужда да се припирате.
Например, редно ли е сервитьор да си прибира бакшиша?
Дали не е по правилно бакшишите да се разпределят също с барман, готвачи, салонен управител...? А?!
Нали всички участват в оформяне имиджа да заведението, а дейна роля за това има мениджъра?!
Някога работих в един цех, където Шефа плащаше на парче, изработено извън работно време.
Пласьор и двама работника деляхме, но не бяхме включили миячката.
Минаха 30 години, а грехът не забравям.
Същата тази миячка не се замисли да забави няколко секунди, преди да напусне помещение с предстоящо взривяване на неизправен бойлер, а просто удари един мощен шамар на копчето и тогава се "евакуира".
preslav - майстор
Лазаре, още от първото ти изказване за "мършата" следя внимателно постовете ти - остър ти е езикът, нещо си с предубеждения към "низшата раса", ВИСОКО стоиш, голям го вадиш, ама нищо конкретно не казваш.
То и аз правя "всичко възможно" работодателят ми да е доволен, ама от първия работен ден работодателят ми ме усигурява на пълната ми заплата. В годините нито веднъж не съм попитал за увеличение, а вече за пореден път заплатата ми се увеличава. Нямам година без 13-та заплата, а имам такава и с 14-та. Имам право да ползвам служебния автомобил за лични нужди, но не го ползвам и не търся компенсации за това. Тон не са ми повишили, камо ли да ме нарекат "мърша" (нито пък някой друг). Изразът "ай сиктир" не е в речника на работодателя ми. Мислиш ли, че дори и за момент ми е минало през ума да цакам фирмата с топла бира?
Че има такива с "лепкави" пръсти по рождение, има ги, но далеч не са всички, а и ги има както сред арбайтерите, така и сред "работодателите".
Знам, че няма да ми отговориш, ама на минимална осигуряваш работниците/ка си - нали? "Дишаш" им/му във врата - нали? На парче, заработка, свършена работа плащаш - нали?
Та ще се извиниш ли на "мършата", че си плаща празния варел? Ще му кажеш ли нещо по същество, да не си прави експерименти, че да не се взриви?

Тема "Нафтова печка на масло" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: