• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
В HomeMax предлагат т.нар. порцеланови кюнци. Цените са доста по високи от обикновените кюнци. Защо? Какви са предимствата на тези кюнци?
torbalan - Дървен философ
Най-вероятно през викторианската епоха са били вид гъзария.
Сега да имаш кюнци в стаята, означава че живееш дълбоко в миналото.
ср авг 21, 2024 4:50 pmtorbalan написа:
Не мисля, че това е причината. Външният вид е почти 1:1 с обикновените кюнци. Изработката изглежда мааалко по качествена, но дотук с визията.
Моето предположение е, че имат много по малък коефициент на съпротивление, съответно димните газове излизат по лесно и без отлагания. Но това е само предположение...
torbalan - Дървен философ
ср авг 21, 2024 4:55 pmBluedog написа:
ср авг 21, 2024 4:50 pmtorbalan написа:
Не мисля, че това е причината. Външният вид е почти 1:1 с обикновените кюнци. Изработката изглежда мааалко по качествена, но дотук с визията.
Моето предположение е, че имат много по малък коефициент на съпротивление, съответно димните газове излизат по лесно и без отлагания. Но това е само предположение...
Вид гъзария, си е вид гъзария. А съпротивления и дрън, дрън ярини, нямат нищо общо.
Всеки един кюнец, независимо от какъв материал е, си върши работата прекрасно.

Но си е друго кюнците да са ти от порцелан... :)
https://www.home-max.bg/kyunec-porcelan ... 130-25-sm/
Не мисля, че кюнците са от порцелан. По скоро покритието е специфично.
nikolson - майстор
Най-вероятно става дума за покритието, а не за основния материал. Вероятно е вид емайл.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср авг 21, 2024 6:03 pmnikolson написа:
Най-вероятно става дума за покритието, а не за основния материал. Вероятно е вид емайл.
Точно. Силикатна глазура. Гъзария е името. Кюнец. Има си плюсовете има си и минусите
Богатите не сте ли вече на друг вид отопление?
chapara - майстор
Нищо порцеланово няма, виждал съм и съм ги пипал, понежа Хоум макс ми е на път за вилата и наминавам често. Не ми е любим магазин.
Според мен могат да издържат над два сезона, за разлика от емайлираните. Лично аз смятам, че цената излишно раздута. Бих заложил на кюнци от неръждавейка. Не ангажирам с мнението си никого!!
ср авг 21, 2024 6:46 pmn_a написа:
...
Чакам да доразвият еластокалориката, след което миниреакторите да излязат на пазара.
Интересно, никой досега не е споменал последната технология, освен мен разбира се и приложението ѝ за отопление на жилища.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср авг 21, 2024 7:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 21, 2024 6:46 pmn_a написа:
...
Чакам да доразвият еластокалориката, след което миниреакторите да излязат на пазара.
Интересно, никой досега не е споменал последната технология, освен мен разбира се и приложението ѝ за отопление на жилища.
Пиши, пиши, интересничко. Аз съм боса в материята (и в морето), твърде олдскул съм. Вместо климатик имам огромно дърво, а зимъска слънцето влиза през обикновените ми стъкла.
  • 1
  • 2

Тема "Порцеланови кюнци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: