Най - вълнуващия въпрос зимно време.
thegmin - специалист
Здравейте форум. Отдавна не съм писал. Преди 2 години правих ремонт на покрива и заложих 18ка неръждаемо гофре от Интерметал за соларни колектори. Сега стигнах до монтажа им и пускам да надуя системата. Текна отвсякъде. Не знам как е възможно това нещо. Почвам да изрязвам и се надявам скритото трасе да е ок. Случвало ли ви се е подобно нещо? :rolleyes:

Клип

:weedman:
thegmin - специалист
Мамка му тече отвсякъде. Дори където е скрито. Ще го подменя цялото. Полипропилен ще сложа. С базалт мисля. Баси минавката с това скъпо гофре. Дадох сума ти пари за него, за зачуквачка, за гайки. То протече като лейка.
kalin72 - майстор
Аз затова си купих ей това, вместо неръждаеми тръби за моите колектори.
МНОГОСЛОЙНА ТРЪБА ИЗОЛИРАНА KALPEX/MIXAL D.20 VALSIR ИТАЛИЯ - 4,4 лв метъра
Изображение
brum - майстор
Имам такова гофре монтирано от 2 години и не е мръднало. Китайско. 10 или 20 метра тръба на 1/2, с 20 гайки и инструмента за "зачукване", неръждавейка 304, за 67 долара с доставка от Китай.

Имам усещането, че си попаднал на менте. Ако беше пълно с нещо можеше да се търси електрохимична корозия, ама не е такава ситуацията...
Николов Н. - специалист
И двете ми затоплящи инсталации са изпълнени с такова гофре. В едната даже е 12м. Вече 12г. нямам никакви течове. Явно попаднал си на нещо некачествено. Махни компрометирана част и използвай гофрето някъде пак.
Мед.

пп. Бат кемал, от тебе ни агент, ни диверсант, ни партизанин става.
чет авг 29, 2024 6:02 pmНиколов Н. написа:
И двете ми затоплящи инсталации са изпълнени с такова гофре. В едната даже е 12м. Вече 12г. нямам никакви течове. Явно попаднал си на нещо некачествено. Махни компрометирана част и използвай гофрето някъде пак.
шоп - майстор
чет авг 29, 2024 4:49 pmthegmin написа:
Здравейте форум. Отдавна не съм писал. Преди 2 години правих ремонт на покрива и заложих 18ка неръждаемо гофре от Интерметал за соларни колектори. Сега стигнах до монтажа им и пускам да надуя системата. Текна отвсякъде. Не знам как е възможно това нещо. Почвам да изрязвам и се надявам скритото трасе да е ок. Случвало ли ви се е подобно нещо? :rolleyes:

Клип

:weedman:
Ако имаш документ поне се опитай да се свържеш с Интерметал, ако държат на името си ще реагират. Едва ли си първият подал жалба ако са продавали менте.
У нас имам сигурно 300м гофре и то турско и проблеми няма. На приятели съм монтирал буквално с километри...солари, буфери, серпентини. Проблем няма.
thegmin - специалист
Ще потърся фактура и ще ходя да се разправям. Сигурно съм уцелил дефектна партида. А не става с изрязване. Цялото е на решето и отвсякъде изпуска. Такива фини дупчици по цялата дължина. А каква мъка беше да го прекарам. Ужас. Горе някой писа за многослойна тръба на ролка ама ще си го направя с полипропилен. Това ми е познато и не ми се експериментира. Само се чудя с базалт или с фибър. Второто май беше бая по-скъпо.
Николов Н. - специалист
Фибър! Разликата е максимум 50ст. на метър. Поне във Бургас.
thegmin - специалист
Купих с алуминиева вложка Стаби по съвет на продавача. Почнах да лепя. Ще пиша довечера. Някой да препоръча управление. Имам май едно диференциално от алито на вилата, ама няма да управлява нагревател бойлер то. Вие какво ползвате?

Тема "Ръждясало неръждаемо гофре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: