Вече стана късно и пих две ракии. Утре ще го мисля. Ако го пусна да е вход отдолу изход отгоре ще минава първо през южния солар и ще охлажда през сянката. Ако е така както го вързах отгоре вход, ще е първо засенчения солар на изток и после ще доподгре от южният. НЕ знам кое ще е по-удачно. Така ми ги сложиха пичовете дето ми правят ФЕЦ-а поради ограничено място. Сам не можах да ги кача горе и две години висяха на тавана. Стари солари дето са пукани и запоявани от майстор. Два солара по 2м2 медни от елдом за 100л. бойлер са. Оувъркил отвсякъде. Сега ги надух през парната инсталация щото и тя е в тест в момента и ми беше по-удобно. Утре ще се кача горе да видя какво става. Като цяло с ППР се чувствам вече спокойно да работя и не се притеснявам. Ай наздваре.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
thegmin
- специалист
31 мнения в "Ръждясало неръждаемо гофре"
Трифон П.Трифонов
- майстор
съб авг 31, 2024 8:05 pmthegmin написа:https://aqua.store/media/dev/_Sorel_LTDC.pdfсъб авг 31, 2024 7:51 pmТрифон П.Трифонов написа: Бат Кемал, сега е момента да му обясниш подходящата схема.Пишете тук де. Интересно ми е. Сега ще го пробвам така как е. Винаги мога да го превържа.
За нея е нужен и малко по добър контролер.
Двата колектора се връзват паралелно. Нужен е и отклоняващ вентил.
Схемата са я нарекли "изток-запад".
И да пишеш на човека, ако случайно рече да комуникира с теб на ЛС, че е по добре първо да изложи идеята си, а после да върши каквото реши! Особено като не е сигурен кое как.
Схеми №15 и 16, която си избереш.
Първата е с отклоняващ вентил, втората е с две помпи.
Съответно, контролера трябва да ги поддържа- да има възможности.
Има и по евтини варианти, но не съм привърженик на "вържи го с тел, закови го...".
пп. Погледнах снимките в другата ти тема...........сякаш излишно се разписах.
съб авг 31, 2024 10:07 pmНиколов Н. написа: Трифонов,не знам какъв е този турчин ,дето ти е влязъл в/или"под кожата" и го пишеш всеки ден,но я се спри вече! Все пак си умен /човек с 10 професии/ според форума/.Andri01, Кемо, бат кемал, тоя речник и този "стил" на писане (изразяване, цитатите и т.н) не може да се сбъркат.
"Схемата са я нарекли "изток-запад"." Я, обясни на човека тази схема! Но аргументирано ,не ОБЩИ приказки!
Аз написах нещо преди 2 дена,нямам навика да се повтарям!
Какво искаш да ти се аргументирам пък на теб- предлагам елегантно решение на питащият.
Дал съм схемите и съм обяснил накратко компонентите. При панели с различна ориентация, това е начина, а разумен човек веднага ще разбере.
Би могъл да му обясниш как да си направи ДБ с тези два разногледи колектора.
Ето още едно типично, отнасящо се за Хидрата.
viewtopic.php?f=36&t=72294&p=1175766#p1175766
Кой друг пише така, освен триглавият змей.
thegmin
- специалист
Искам да се похваля. След гръмнал холендър от прегряване и куп течове и премеждия. Днес подгрях два пъти бойлера. 200л топла вода от слънцето. Това удоволствие ми излезе към 2 хилки и си спестих 2лв.
Цък
Това ми е засега помпената станция. Сутрин паля с копче и вечер гася помпата. Чакам управление от алиекспрес. 128лв с ви-фи функция е там. Утре в лидл има пълначка за парно. Ще си взема една и ще го пълня с гликол, като съм сигурен че нищо не тече. Много съм доволен. Бая труд падна.
ПС Ходих до Интерметал и не ми признаха гаранцията за тръбите. Много време е минало. Купих си 2 м гофре за връзките и то си беше топ. Явно кофти партида съм улучил.
Цък
Това ми е засега помпената станция. Сутрин паля с копче и вечер гася помпата. Чакам управление от алиекспрес. 128лв с ви-фи функция е там. Утре в лидл има пълначка за парно. Ще си взема една и ще го пълня с гликол, като съм сигурен че нищо не тече. Много съм доволен. Бая труд падна.
ПС Ходих до Интерметал и не ми признаха гаранцията за тръбите. Много време е минало. Купих си 2 м гофре за връзките и то си беше топ. Явно кофти партида съм улучил.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Николов Н.
- специалист
Сложи филтър на входа на помпата. РС и серпентината/ако не е неръждавейка/ правят много ръжда.
thegmin
- специалист
чет сеп 05, 2024 3:45 pmНиколов Н. написа: Сложи филтър на входа на помпата. РС и серпентината/ако не е неръждавейка/ правят много ръжда.Ще го направя. Май ми трябва нов бойлер. Този е 100л хоризонтален. Малка му е серпентината и няма много добър обмен. Ама е грехота да сменям здрав бойлер. Тъпа работа. Гледам стенен Елдом 150л неръждаем с две серпентини. Ама 1400лв баси. Други марки нямат такива. Нещо много скъпо ми се вижда.
Николов Н.
- специалист
Хоризонталните бойлери са компромис- обикновенно от липса на място. Пусни го в продавалниците. Вземи вертикален 100л. или по добре 2 х 80л. Така ще имаш топла вода винаги на висок градус ,а и можеш при необходимост да ги свържеш паралелно,чрез кранове.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Два по 80 е самоделката на Andri01.
БГВ от колектори на висок градус не си кореспондира с добра ефективност- зле сметната система.
Николов, този Уплах от ръжди още от Тесито го имаш. Оплачи се пак и обясни за окалината!
Не можеш да се отървеш от речника си, Аndri01.
БГВ от колектори на висок градус не си кореспондира с добра ефективност- зле сметната система.
Николов, този Уплах от ръжди още от Тесито го имаш. Оплачи се пак и обясни за окалината!
Не можеш да се отървеш от речника си, Аndri01.
Николов Н.
- специалист
Този май яко ти го е заврял,щом лягаш и ставаш с него. Ти си май оня с 10 професии,многознаещия,нали? Моята система е с 2 по100л. Филтрите ги чистя по 2 пъти на сезон и към колекторите и към котела.
Тема "Ръждясало неръждаемо гофре" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература