Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobriq313 - напреднал
Здравейте,
Купих два типа слънчев колектор.
Единият е с вакуумни тръби, а вторият е плосък Бош 7000.
Отворих кашона на този с тръбите.
Въпросът ми е как се свързва тръбата на топлоносителя към колектора? (Искам да купя гофрирана неръждаема тръба 3/4 ). Какво трябва да купя? И предполагам, че на същото място трябва са свържа клапан/вентил за обезвъздушаване.
Благодаря ви! Сърбят ме ръцете да свързвам и тествам.

Сега ще мисля и как се прави стойка за стената на къщата, като колекторът трябва да не е строго успореден на стената в хоризонтална равнина, а леко под ъгъл, защото стената на къщата е с югоизточно разположение, а искам да завъртя колектора с поне 20 градуса на юг
Марин
Прикачен файл:
IMG_3069 2.jpeg
Прикачен файл:
IMG_3068.jpeg
LazarGanev - "Велик майстор"
Маринчо, задължително купувай комплект присъединителни фитинги, иначе ще осереш пейзажа. Никакъв обезвъздушител не се слага, обезвъздушава се със оларна помпа за пълнене през помпената група
dobriq313 - напреднал
пет яну 03, 2025 10:10 pmLazarGanev написа:
Маринчо, задължително купувай комплект присъединителни фитинги, иначе ще осереш пейзажа. Никакъв обезвъздушител не се слага, обезвъздушава се със оларна помпа за пълнене през помпената група
Благодаря ви!
Пак ще се обадя до магазина. Питах ги, каквото е нужно към колектора - да го добавят, ще го купя, няма ядове. Просто нямаше в пратката нужните присъединителни фитинги.
LazarGanev - "Велик майстор"
Скъпички са, но са задължителни. Както и "Комплект шини за монтаж върху керемиден покрив" - това са два алум.профила, които ще монтираш върху стойката, която искаш да правиш и върху тези профили ляга и се захваща панела. със специални заводски крепежи Имат и цяла алуминиева стойка за плосък покрив, в която влизат такива шини, за които писах. Стойката можеш д спестиш, но шините - недей
kalin72 - майстор
Послушай Лазар! Аз си купих Бош 5000, и взех също така присъединителен комплект, както и шините за покрив. Тази пролет ще монтирам колекторите, но определено си трябват оригинални Бош присъеденяване и шини!

Тема "Как се свързва тръба към този този вход/изход на слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: