Най - вълнуващия въпрос зимно време.
M_slav - напреднал
вт яну 28, 2025 1:05 pmРазбирател написа:
От мен толкова.
Успех !
Благодаря! Това е повече от достатъчно! :prayer:
Основните притеснения ми бяха за ефективността на радиатори с алуминиеви глидери, както и разликата в икономията на котела при различните t работа.
Относно котела и вземането на въздух - да, моя е грешката, че не се сдобих с проекта за ОВК. Явно ще го избирам след като видя как са нещата. Надявам се, да е по начина, по който г-н Лазар Ганев предполага, тъй като ще спести доста разправии с прекарване на трасе за въздух.
(В този ред на мисли, ако се наложи да се взема въздух отвън, има ли ограничения относно размера на тръбата - материал, ф, дължина...?)
вт яну 28, 2025 1:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вероятно 99.9% от инсталациите с монтирани едноконтурни котли ползват БГВ затоплена от тях.
Единственото "неудобство" е добавянето на обемен бойлер. Същото спестява други неудобства.
По принцип има някакво пространство за такова нещо, но с обем не-повече от 80-100 л., което ми се струва малко за четиричленно семейство.
Разбирател - помощник
В този ред на мисли, ако се наложи да се взема въздух отвън, има ли ограничения относно размера на тръбата - материал, ф, дължина...?

Има разбира се, и те са различни за всеки котел. Това също трябва да провериш преди да избереш котела.
Отново
Успех

Тема "Изграждане на отоплителна инсталация на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: