Здравейте. Сам съм си направил резервно захранване за гаражните ролетни врати. Големи са, нямат манивела и ръчното отваряне е много трудно. Чрез ръчен умшалтер избирам основното и резервното захранване което е чрез акумулатор и двукиловантов инвертор. Акумулатора ми се скапа, той си и беше тръгнал, и е стария от колата ми. Но работеше добре, сега вече не ще да върши работа.
Та на въпроса какъв акумулатор да избера, стартов или тягов. Не знам колко вата са моторите на вратите, но едва ли повече от 600 вата на 220 волта.
Ще съм благодарен на компетентно и насочващо мнение преди да си дам парите за акумулатор.
Сигурно повечето, ще препоръчат, тягов, но се чудя, ще може ли да дава достатъчно силен ток за да инвертира напрежението за нужната мощност.
Поздрави.
Та на въпроса какъв акумулатор да избера, стартов или тягов. Не знам колко вата са моторите на вратите, но едва ли повече от 600 вата на 220 волта.
Ще съм благодарен на компетентно и насочващо мнение преди да си дам парите за акумулатор.
Сигурно повечето, ще препоръчат, тягов, но се чудя, ще може ли да дава достатъчно силен ток за да инвертира напрежението за нужната мощност.
Поздрави.