• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
нед юни 15, 2025 10:43 pmBaлepu написа:
Не Илия казва, че няма да изгори бушонът в трафопоста.
Не съм го казвал аз! Даже го цитирах преди малко!
Baлepu - специалист
нед юни 15, 2025 10:33 pmprasse написа:
Мислиш ли, че един кол при стълба (без ДТЗ в инсталацията ти) ти е 100%-ва защита???
Слагай ДТЗ-то с трите бакъра!
Ти сигурен ли си, че тази китайска защита не е електронна? И вярваш ли наистина, че с нея се постига 100% гаранция?

нед юни 15, 2025 10:46 pmiliya_i написа:
Не съм го казвал аз! Даже го цитирах преди малко!
Да де, видях, че си го написал, но не ми се коригираше поста :) Реших, че не пречи :partyman:
prasse - специалист
нед юни 15, 2025 10:54 pmBaлepu написа:
Ти сигурен ли си, че тази китайска защита не е електронна? И вярваш ли наистина, че с нея се постига 100% гаранция?
Изобщо не съм сигурен! Даже, сякаш клони към това да е електронна. Но е много по-добре от без хич! Ако иска, с малко къртене може да скрие там и електромеханична. На същия принцип...

P. S. Електронна е!!! Пише го в pdf-а и...
MohicanSQL - специалист
нед юни 15, 2025 10:43 pmBaлepu написа:
нед юни 15, 2025 10:13 pmMohicanSQL написа:
...
Не се обиждай, но си много далеч от материята.
Че какво имам да се обиждам за материята. На следващия пациент, теб ще викам да му вадиш сливиците ! [-X
Baлepu - специалист
Ми добре, аз ще чукна тук-там из медицинските форуми и готово :-D
Само се чудя дали от 10 лекари и десетте ще кажат, че трябва да се вадят сливиците.
Беше ти обяснено с максимално желание. Включително и от мен. Даже ти рисувах по снимката.
Бях ти писал и на лични, защото се опасявах, че ще те сдъвчат да не пипаш (разгеле бяха слаби няколкото захапвания). Ти не отвори съобщението. Но пък се обиди, че те намирам за невеж в електротехниката. Извинявай! И дано ти се не случи някой колега да те реанимира след среща с тока, щото обикновено е неуспешно! Не по-малко лошо е да пострада член от семейството ти заради твоите знания и изявяване като електротехник.
hidrazin - майстор
Преди около месец:

Ток от хладилник уби 23-годишна майка на две деца в Бургас

А тук се притеснявате за някакъв си бойлер... :rock: Че и на касапин... :-D
:partyman:
prasse - специалист
нед юни 15, 2025 11:53 pmhidrazin написа:
Че и на касапин... :-D
:partyman:
Е-е-е-е. Не тъй... [-X
MohicanSQL - специалист
нед юни 15, 2025 11:45 pmBaлepu написа:

Бях ти писал и на лични, но Ти не отвори съобщението. Но пък се обиди
Вменяваш ми състояния с това натъртване, че съм се обидил. Какви сръдни, това да не е детска градина. Наясно съм със себе си и Света в който живея и също, че не разбирам от тоци - за това съм тук.
Изобще не знаех, че тук има лични. Влезнах да прочета, а ти незнайно защо си го изтрил.

А по темата . . . Baлepu написа:
Изобщо не съм сигурен! Даже, сякаш клони към това да е електронна. Но е много по-добре от без хич! Ако иска, с малко къртене може да скрие там и електромеханична. На същия принцип...
P. S. Електронна е!!! Пише го в pdf-а

След като този ДТЗ на снимката е Електронен китаец, не е ли по добре да взема Немски Електромеханичен ДТЗ и в малко табло да го сложа на стената ??? Ще сменя контакти и щепсели с подходящи, а също и всички кабели с 3х2.5
Прикачен файл:
Screenshot_20250616-051157.png
MamaMy - майстор
Не се заигравай и не ставай по-католик от папата. Аз съм оживял 53 години и без ДТЗ пък било то дори и китайска. Направих земно по грешния вариант още преди ЧЕЗ да набият шини до всяко табло с електромери. Сигурен съм, че дори да стане грешка и да разменят фаза и нула в трафопоста, при мен нулата няма да се качи драстично. Най-много да изгори захранващия ме кабел. Земното ще издържи. Връзката с таблото е арматура ф6 заварена и от двете страни. От страна на земното е около 50см под земята и заварката и вкопаната и част е омазана с асфалт-лак против ръжда.
Ти ако направиш това което сме ти препоръчали ще бъдеш 1 стъпка над мен.
MohicanSQL - специалист
пон юни 16, 2025 10:47 amMamaMy написа:
Не се заигравай и не ставай по-католик от папата. Аз съм оживял 53 години и без ДТЗ пък било то дори и китайска. Направих земно по грешния вариант още преди ЧЕЗ да набият шини до всяко табло с електромери. Сигурен съм, че дори да стане грешка и да разменят фаза и нула в трафопоста, при мен нулата няма да се качи драстично. Най-много да изгори захранващия ме кабел. Земното ще издържи. Връзката с таблото е арматура ф6 заварена и от двете страни. От страна на земното е около 50см под земята и заварката и вкопаната и част е омазана с асфалт-лак против ръжда.
Ти ако направиш това което сме ти препоръчали ще бъдеш 1 стъпка над мен.
Аз пък доживях до 58 год. в идиотското състояние да не разбирам нищо от електричество.
Кажи с две думи какво ми препоръча - да вържа заземяването към Електромера и стълба ли ???
Айде да видим какво ще кажат сега останалите 99% ??
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: