вт фев 17, 2026 12:04 pmiliya_i написа:Зависи от гледната точкаkozl написа: Иначе с Вагото мноо по-лесно от усукване но не и по-евтиноВремето (надницата) включваш ли в сметката, или тя е безплатна?![]()
Аз съм заставал в разни позиции
вт фев 17, 2026 10:23 amKonstantinGret написа:Робота само отговаря ли...не може ли да дойде и да го направипон фев 16, 2026 8:43 pmRakeem написа: Какво пречи кабелът да се разклони, към единия клон да се върже контакт и към другия директно с омотка да се върже котлона.Котлонът ми е 2,9кW. Кабелът му е без щепсел, дойде за директно връзване.
Не съм почитател на каквито и да е клеми, когато говорим за тежки товари.
Имам захранващ кабел към таблото. 3х4мм2 + предпазител C25. На който искам да вържа и двете.
Вариант 1: Слагам разклонителна кутия захранена с кабелът 3х4мм2 и C25 предпазител. Вадя от нея два контакта 16А с два кабела 2х2,5мм2 и слагам на котлоните , на кабела 1,5мм Триполюсен, гумиран щепсел (шуко) Legrand(примерно). Не махам щепсела на фурната.
Вариант 2: 25C предпазител + 3х4мм2 захранващ кабел – Разклонителна кутия , Котлоните и техният кабел 3х1,5мм2 се връзват на твърда връзка и се вади кабел 3х2,5мм2 за контакт за фурната.
Обаче тука робота чатгпт ми казва ама имаш проблем.
Производителят разчита автомат C16 да пази тънкия кабел 3х1,5мм2 - H05V2V 3G1.5 mm² – термоустойчив – фабричен кабел на котлоните
Ти имаш C25, който няма да изключи навреме → кабелът може да изгори.
Аз нямам място за още един предпазител C16 в таблото.
В клемната кутия:
• към котлоните → добавяш малък автомат C16
• така кабелът им е защитен
Или … : Ако котлоните са на обща линия с фурната на C25, щепселът няма да реши риска от прегряване на кабела — пак трябва или C16 автомат за котлоните или смяна на кабела на 3×2.5 mm².
А не ми се сменя кабела на котлоните с друг много играчка ми се вижда а и не знам ако го сменя дали ще важи гаранцията.
Кажете това правилно ли е ? Мога ли да ползвам вариант 1 и 2 и как да стане това ?
Прикачен файл
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: