пет фев 20, 2026 12:06 pmkozl написа: стана удължител 1 тонИмам два гумени захранващи удължителя 5х6 кв.мм с обща дължина около 80 метра......тежът като за световно
Единично жило (ПВ-А2, 6 кв.мм ): 65 кг/км
Само медта с ПВ изолация е 26 кг...
пет фев 20, 2026 12:44 pmkozl написа: Този клип не стааДа, гледал съм го.![]()
А ти гледа ли клипа???
пет фев 20, 2026 12:43 pmhidrazin написа: Щото вероятно инсталацията е била с ПВВ-МБ1Да, с мостовака си е мъка. Това е една от причините да не работя с такъв кабел. Ползвам NYM или NYY.
Поради дебелата изолация там си е малко мъка с огъването и натъпкването...
пет фев 20, 2026 1:08 pmgogo7777 написа: Имам два гумени захранващи удължителя 5х6 кв.мм с обща дължина около 80 метра......тежът като за световноЕ те затова САМО при теб се чупят лостчетата на WAGO клемите - не са за железари.
пет фев 20, 2026 1:24 pmmika написа: Да, с мостовака си е мъка. Това е една от причините да не работя с такъв кабел. Ползвам NYM или NYY.Е, то още по-убаво инсталацията да е с ПВ-А2 в гофрета ама де мечти...
пет фев 20, 2026 1:24 pmmika написа:Без мостовия е по универсален и е добре много!пет фев 20, 2026 12:44 pmkozl написа: Този клип не стааДа, гледал съм го.![]()
А ти гледа ли клипа???
За съжаление не мога да намеря клип където примерно се свързва конзола за осветление с девиатори, два захранващи кабела и две лампи. В случая в конзолата ще влязат пет кабела, общо 15 жила, като за свързване са необходими две четворни клеми, една тройна и накрая се монтира девиатора, нещо обикновено за електромонтаж без разклонителни кутии.
пет фев 20, 2026 12:43 pmhidrazin написа: Щото вероятно инсталацията е била с ПВВ-МБ1Да, с мостовака си е мъка. Това е една от причините да не работя с такъв кабел. Ползвам NYM или NYY.
Поради дебелата изолация там си е малко мъка с огъването и натъпкването...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: