• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
съб фев 28, 2026 1:22 pmESPACE написа:
съб фев 28, 2026 4:20 ampipilica написа:
Това ще ми свърши работа но не не баш, първо няма опция два ключа с 4 релета и второ няма опция да се поръча по повече от един артикул, но ще пробвам да намеря подобно.
Тенкю за линка.
За какво са ти 4 релета? Тия лампи за нагоре не са ли запаралелени? Една ел. схема на направеното хич няма да е излишна.
Moжеш да поръчваш по колкото си искаш артикули от който и да е вид, няма никакво ограничение
Ами 4 релета щото са 4 лампи на разстояние една от друга, едната е в началото на стълбите последната е малко преди края на втория етаж. Те сника от ония дни.
prasse написа:
Търси в Гуглето кинетични превключватели
Епа тва изобщо немоеше да се сетя че така се водят тия неща, ще погледна.
съб фев 28, 2026 8:44 pmVLADO66 написа:
И аз съм със стълбище с девиатор и преди няколко години сложих крушки с датчик за движение и светлина.Много е удобно, щото не търсиш ключ в тъмното и не забравяш светнато по цяла нощ
Нема къде да сложа датчик, отделно че като минеш и се светка, пък и 4 лампи по 5 вата или още 4 по 8 вата нема да ме натоварят много, пък така слабите си светят цяла вечер и като си лягаш гасиш всичко.

Прикачен файл

hol2.JPG
hol2.JPG (82.91 KиБ) Видяна 136 пъти
valentino76bs - майстор
Три жици ли имаш до лампите ? Как са свързани от лампа в лампа или имаш кутия някъде?
pipilica - майстор
Няма 3 жици, има кутия горе на края на стълбите на втория етаж от там е мостови 2х1.5 и има ухо на всяка лампа и покрай него е 3х1.5 до долния ключ, тва по спомени от преди 25 години.
prasse - специалист
съб фев 28, 2026 9:58 pmpipilica написа:
Няма 3 жици, има кутия горе на края на стълбите на втория етаж от там е мостови 2х1.5 и има ухо на всяка лампа и покрай него е 3х1.5 до долния ключ, тва по спомени от преди 25 години.
Кинетичен... :yawinkle:
valentino76bs - майстор
съб фев 28, 2026 9:58 pmpipilica написа:
Ясно.Има двуканални кинетични и всякакви други.Натам може да се ориентираш.Има едни с много малки модулчета.На ултралукс е по голям иначе добре работи.
hidrazin - майстор
съб фев 28, 2026 10:09 pmprasse написа:
Кинетичен...
Я дай да видим...
съб фев 28, 2026 9:46 pmvalentino76bs написа:
Три жици ли имаш до лампите ?
Ехеее... то ако беше както трябва (с трижилен) работата пак щеше да е малко на калъчка...
То хубаво ще отсвири ЖЗ проводника и ще направи, две вериги за двата кръга ламБи. Даже няма да подскачам. :-D
Ами какво правим с девиаторите? Той иска двата кръга да се управляват и от горе, и от долу и то независимо... :?
Ма ся не ми се рисува...
:partyman:
pipilica - майстор
съб фев 28, 2026 10:28 pmhidrazin написа:

Ами какво правим с девиаторите? Той иска двата кръга да се управляват и от горе, и от долу и то независимо... :?
Ма ся не ми се рисува...
Значи да поясня пак как трябва да работи системата.
Цъкаш единя дивиатор и светкат само тия насочени надолу, то ся е така, после ако искам още светло цъкам единя дистанционен ключ, горе или долу няма значение, и светкат тия нагоре, релетата ще взимат ток от светещите ламби. Ако искаш да угасиш за нагоре цъкаш пак дистанционния ключ ако искаш цъкаш дивиатора и гасне всичко, щото релетата няма от къде да вземат ток вече. Само не знам колко акъл имат тия релета и дали ще помнят последното положение но това не е много важно.
hidrazin - майстор
съб фев 28, 2026 11:27 pmpipilica написа:
Цъкаш единя дивиатор и светкат само тия насочени надолу, то ся е така, после ако искам още светло цъкам единя дистанционен ключ, горе или долу няма значение, и светкат тия нагоре, релетата ще взимат ток от светещите ламби. Ако искаш да угасиш за нагоре цъкаш пак дистанционния ключ ако искаш цъкаш дивиатора и гасне всичко, щото релетата няма от къде да вземат ток вече.
Ми ако искаш да ламБят само тия нагоре? :shock:
Иначе да, в тоя вариант дето описваш спестяваш едни 100 ЛеВра... :)
P.S.
ако искаш цъкаш дивиатора и гасне всичко
Има вероятност да помнят последно състояние.
Тогава след следващо цъкане на девиатора да се изламБат и долните, и горните.
Ноооо... в това не съм сигурен и няма как да бъда - не съм пробвал.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да ползвам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: