Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
2v6 - майстор
Къде може да се намери схема за свързване?
Има ли възможност за свързване на фотоклетка или бутон?
Прикачен файл:
viber_image_2026-07-18_18-38-04-499.jpg
batkoce - специалист
Това вероятно е стандартно дистанционно управление. Захранването е обозначено. Останалите шест позиции на клемата, вероятно са свързани с контактите на релетата. Една снимка от страната на пистите на платката много ще помогне за по-точен отговор. На тази платка не личи да е предвидена възможност за добавяне на фотоклетка или бутон. Такива могат да се добавят, но ще е необходимо и нещо допълнително. Информацията не е достатъчна за по-точен отговор...
Lux Æterna - специалист
съб юли 18, 2026 6:51 pm2v6 написа:
Къде може да се намери схема за свързване?
Има ли възможност за свързване на фотоклетка или бутон?

viber_image_2026-07-18_18-38-04-499.jpg
:? Аз така като гледам е почти свързана. Който го е правил не е свързал заземителния проводник на захранването(кабела в дясно) със заземителния проводник на щората(кабела в ляво). Постарай се да поправиш тази грешка.

Синия проводник на захранването е редно да е нула и се свързва(от страна спойки) към синия проводник за щората. При изключено захранване проверяваш това с мултицет и трябва да имаш "пълно късо" :-D .

Черния проводник от захранването е редно да е фаза и тя да отива към двете релета за комутиране. Оттам чрез изводите им NO се подава на черния и кафевия проводник(на кабела в ляво). Разбира се тук е момента да се каже, че в случая е вкарана логика "ИЛИ". Двете релета не могат да се задействат едновременно(контролера с осемте крака няма да позволи). Едновременното подаване на фаза на черния и кафевия проводник е много лоша идея и крайно нежелателно! Затова електрическите бутони за управление се изработват така, че да не може да се подадат едновременно двете команди.

Ако за напред ще се преминава към бутони:
- сините проводници се свързват заедно
- черния проводник от захранването се свързва като общ към клемите на бутониерата.
- черния и кафевия от щората се свързват към останалите два извода. Сега кой беше за надолу и кой нагоре съм забравил :? .

Поздрави

Тема "Схема на дистанционно управление за рулетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: