Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Привет имам едно питане. :?
Имам едни метални табла с wifi измишльотини вътре и отделно два климатика с вифи пак в метални големи корабни контейнери.
Какъв е начина да вкарам сигнала вътре в таблата (които са вън) и в контейнерите?
На вън има що годе слаб интернет но при отворени врати на таблата си хващат прилично въпреки ,че е слаб.Не мога да пускам допълнителни кабели от рутери и т.н..
Разстоянието до основната сграда с рутера е около 25 метра.
Четох ,че имало някакви пасивни антени които се слагат едната вътре другата вънка и скабел се свързват ако някой е правил този вариант да сподели понеже най ме устройва.
Пробвах с един репиитър но затворен в таблото работи само вечер понякога през деня не ще въобще.
pipilica - майстор
Е не може ли да изкараш само антените извън металните табла.
Може и с два рутера настроени на бридж едия вътре другия вън и само един кабел през ламарината.
valentino76bs - майстор
чет юли 23, 2026 5:28 pmpipilica написа:
Е не може ли да изкараш само антените извън металните табла.
Може и с два рутера настроени на бридж едия вътре другия вън и само един кабел през ламарината.
Нямат антени. Таблата са външни,ще питам хора дето се занимават с това да го направят.
prasse - специалист
чет юли 23, 2026 7:06 amvalentino76bs написа:
Четох ,че имало някакви пасивни антени...
От сега мога да ти кажа, че точно нищо няма да постигнеш с тези т.нар. "пасивни антени"...
В какъв BAND (гигахерци) работят WiFi-"измишльотините" ти? 2.4, 5 или 6?
"Измишльотините", само за климатиците ли са или...?
Просто сменяш рутерите с такива с външни антени. Например Mikrotik имат много решения.
hidrazin - майстор
Точно valentino76bs нищо няма да сменя. И ... не е негова работа. :)
Да се оправят копютърджиите...
Даже не знам що е "вникнал" в тоя проблем. :?

Аааа... и НЕ. Точно в тоя случай пасивните антени са напълно достатъчни.
Трафикът там е почти никакъв.
Въпроса е да намериш такива... :-D
Или да си направиш сам - което па не УВЛАЗЯ в обема на нещата за които му плащат.

Абеее... да се ОПРАВЯТ.
:partyman:
prasse - специалист
чет юли 23, 2026 10:20 pmhidrazin написа:
Аааа... и НЕ. Точно в тоя случай пасивните антени са напълно достатъчни.
Съмтаймс УИН, съмтаймс ЛЮН... :-D
Рутерите му са с вградени "ОМНИ"-антени (всепосочни). Няма да му се получи с тези тенекиени кафези, особено при липса на пряка видимост между шкафовете. Трябват му насочени антени, външни! И то с коефициент на усилване, поне, да речем 12-15dBi... Опит!!! :wink:

Тема "WIFI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: