• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
спешно ми трябва схема на включване на 3 фазен контактор с една кнопка пуск и стоп,и втора схема да се пуска и да се спира от две места първата кнопка искам да постава в гаража а другата втората в къщата

извинявамсе за преди и се надявам че този пут сум бил по ясен много благодаря предварително
Последна промяна от gogolino на ср май 27, 2009 9:45 am, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
Много ти е неясен и объркан въпроса - да се пуска от едно място и да се включва от друго??? Трифазния ти контактор в кутия ли е ? Демек с пускател?
Пише се с малки букви,големите означават,че викаш,което не е културно в нашия форум.Използват се т.нар.препинателни знаци,за да стане по-смилаемо това,което искаш да ни кажеш.
moimoimoi - майстор
ми принципно ако имаш едно нормално ПВ ,то новия/втори/ стоп се връзва последователно на съществуващия, а новия/втори/ пуск се връзва паралелно на съществуващия
ако може някакви схемички
на пускане с една кнопка(пуск и стоп) и с две кнопки (пуск и стоп) основнобния ми проблем е как да си свърва контакторите и как се захранва бобинката на контактора
2v6 - майстор
gogolino написа:
спешно ми трябва схема на включване на 3 фазен контактор с една кнопка пуск и стоп,и втора схема да се пуска и да се спира от две места първата кнопка искам да постава в гаража а другата втората в къщата

извинявамсе за преди и се надявам че този пут сум бил по ясен много благодаря предварително
Какво разбираш под "кнопка"? Бутон ли?
Ако искаш управление само от един бутон трябва да ползваш допълнително устройство. Не става само с бутон и контактор :idea:
lyki - специалист
Изображение

контакта е потдържащ , и е един от помощните на контактора.
moimoimoi - майстор
:? взимаш си една оперативна фаза,ако има термична защита първо през нея я прекарваш-на контакти 95 и 96,после фазата отива в стопа,ако има втори стоп тои се връзва след него последователно,после фазата отива на пуска/пусковете и на едния блок контакт-нормално отворен ,означава се като 13-14 и после на бобината
ако бобината ти е на 380 волта вместо нула и слагаш фаза различна от първата която си ползвал за оперативна

Прикачен файл

DSC08176.JPG
DSC08176.JPG (133.9 KиБ) Видяна 5495 пъти
moimoimoi - майстор
или пък това,и за кнопка ти трябва трижилен кабел

Прикачен файл

DSC08177.JPG
DSC08177.JPG (85.26 KиБ) Видяна 5488 пъти
stefan_gb - специалист
moimoimoi колега в кнопките и при всички бутони stop контакта е НЗ (NC) :) Оправи схемичката
Последна промяна от stefan_gb на ср май 27, 2009 8:38 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
о верно, от бързане, ама съм написъл че е стоп :lol:
примерно съм нарсувал стоп в натиснато положение :lol:
ето тука съм го коригирал

Прикачен файл

DSC08178.JPG
DSC08178.JPG (83.7 KиБ) Видяна 5453 пъти
  • 1
  • 2

Тема "СПЕШНО ВЪПРОС ЗА КОНТАКТОР И ВКЛИЮЧВАНЕТОИМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: