Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miromimo - помощник
Съжалявам ,че не можех да пиша защото имах проблем с Пц-то :? :lol: но благодаря. А за кутийките съм измислил едни кути за скрепежни елементи ,най-малкият размер който ги предлагат в Кауфланд , удобни,практични и могат да се наслояват. :?
новия12 - специалист
успех и от мен... наистина ми е приятно да прочета че младо момче има желание сам да се образова и прохожда в тази насока....връщаш ме в далечната 1982 год в която и аз ходих на кръжок по радиотехника...и в същите тези кибритени кутиики събирахме резисторите и транзист
орите...и не се отказваи ако някоя схема не ти тръгне.... :)

ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХИ...
PCL82 - майстор
През 90-та година бях още в детската градина, когато баща ми ме водеше в двореца на пионерите, сега семинарията в кръжока по радиотехника. Там един, човек по спомен на име Антон Иванов ми подари схема на генератор за Морз от два транзистора, един кондензатор и 4 резистора. Начерта схемата на малко листче за бележки извади елементите от масива кибритени кутийки, наредени над масата и ми ги даде в кибритена кутийка.
Тогава още не можех да запоявам, не ми и даваха, така че схемата беше налепена от чичо ми. Интересно беше, че целият генератор се свързваше последователно с една 9в батерия и говорителя, и имаше само два извода. Схемата работи още.

Скоро след това дворецът на децата беше преместен и мечтата ми да се занимавам с електроника замина на кино. Години по-късно се снабдих с книжки, инструменти и материали и започнах сам. Сега съм на 25 и още нямам постоянен кът за майсторене...теснотия.
    Ето я и схемата снета от платката, забравил съм морзовия ключ, но той е ясен.

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg (12.76 KиБ) Видяна 1318 пъти

Тема "Инстументи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: