• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
Ти си нарисувал същото бре :)
blv - специалист
Virtuozo написа:
Ти си нарисувал същото бре :)
Не съм съгласен. Къде отива "0" ? :?
HD - специалист
blv написа:
С тая схема горе няма да стане ще изгориш нещо ето ти схема. Един съвет вземи си друг датчик с тоя ще береш ядове, за таван 360градусов около 38лв. е.
Не не, тази схема горе (на датичка) просто беше комплект към картинката, а пък картинката беше първата, която ми попадна в нета.
Датчика ще е някакъв по-обикновен (трябва да е и бюджетно решение), а пък не искам 360 градусов, защото така някой като мине по коридар отвън и лампите ще светват. По-ще ми върши такъв, който да насоча само към моя апартамент.
blv - специалист
HD написа:
blv написа:
С тая схема горе няма да стане ще изгориш нещо ето ти схема. Един съвет вземи си друг датчик с тоя ще береш ядове, за таван 360градусов около 38лв. е.
Не не, тази схема горе (на датичка) просто беше комплект към картинката, а пък картинката беше първата, която ми попадна в нета.
Датчика ще е някакъв по-обикновен (трябва да е и бюджетно решение), а пък не искам 360 градусов, защото така някой като мине по коридар отвън и лампите ще светват. По-ще ми върши такъв, който да насоча само към моя апартамент.
Датчици бол, но с този който си показал мисля на ВИКО беше съм имал проблеми при един клиент. Когато е сработил и изгасне му е нужно м/у 10 и 15сек. да сработи отново.
БРАВО, СХЕМАТА НА HDРАБОТИ! МОНТИРАХ СИ СЕНЗОР В АНТРЕТО! УСПЕХ И НА ДРУГИ !
rijata - напреднал
Здравейте, няма ли опасност да изпуши фитоклетката, като и се пусне 220в към Лс входа от ключа за лампата.
bimbo - напреднал
rijata написа:
Здравейте, няма ли опасност да изпуши фитоклетката, като и се пусне 220в към Лс входа от ключа за лампата.
само се шунтира датчика така на по разбираем език /байпас/ игнорираш дат4ика с клуча ама само за влучване неможеш да го излучиш ако свети
bulhomes2 - майстор
Старичка тема сте събудили. Моя съвет за бъдещи елтехници е да си оставите само сензорите. На вилата съм го направил комбинация девяторни ключове и сензори и редовно светят по цяла нощ лампте. Поне с девяторите не можеш да разбереш кога е изключена лампата от ключа. Сега шунтирах ключовете и ми е мирна главата.
  • 1
  • 2

Тема "може ли свързване на сензорен датчик и ключ за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: