• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Нещо май много станаха желаещите да добиват алтернативна енергия в този форум. Има нужда от нов под форум. Всички почват с "Нямам знания по електроника и се надявам знаещите да ми помогнат".
hidrazin - майстор
Така е. Даже не знаят в кой форум да питат. За електроника и схеми си има друг.
http://napravisam.bg/forum/viewforum.php?f=41
Ама щом има ток и жици - в първия попаднал им в очите.
Иначе е лесно - пишеш в гуглето циклично реле и готово.
http://dobrikit.dir.bg/page85.htm
:partyman:
Здравейте отново!

Искрени Благодарности!Това е вече нещо друго.Явно преминах през бойното кръщение.Ще разгледам предложенията и наистина ще почета.Това,което искам да конструирам е апарат за добив на пчелна отрова.Вече Ви казах целта.Вече Ви е ясно как си вадя хляба.И защо търся от тук помощ.Информацията за тях е твърде противоречива,но принципно е еднаква.Не съм излагал ,че не искам да си платя за готови предложения.Схемите са разбираеми и прости.И трябва само да се изчислят.Не съм и допускал,че тук няма да се намерят кадърни потребители за задачата.Затова и попитах в този Форум.
MamaMy - майстор
Тук не става въпрос за можещи и неможещи или знаещи и незнаещи. Става въпрос за идеята на форума. Той е направи си сам. Той не е образователна институция или място за изява на необразовани и слабо образовани "изобретатели" на колелото. А напоследък основните теми са все такива. Явно е, че тези хора не са учили и завършили и 8 клас. Разлагането на водата на водород и кислород се учеше в основното образование доколкото си спомням. Също там са ни демонстрирали и електростатичен генератор. Явно не е ново изобретение за образованите и едва ли ще ги впечатли особено. Впръскването пък на вода заедно с горивовъздушната смес в ДВГ също не е ново. Разказвали са ми за тези простотии още от 60-те години. Явно окултизма и суеверията не са от вчера. Простотията също. Затова не бива да допуснем нашият форум да бъде залят от същите под една или друга форма. За тези които идват с някаква идея и въпроси мисля, че не е проблем да споделят какво ще правят. Така ще получат максимално задоволителен отговор и никой няма да ги "кръщава". Особено ако преди това са показали старание и са проверили с търсачката.
Без Коментар!Благодаря на всички ,които ми посочиха необходимите линкове!Благодаря и на тези ,които ми оказаха морална подкрепа.Благодаря и на този,който показа какви не трябва да бъдем.Когато си заобиколен от Високомерие, интелекта остава запушен.Нещо подобно както във вашата професия.

Това е последният ми пост към темата.Бяхте ми полезни,това е истината.
  • 1
  • 2

Тема "Необикновена задача" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: