Разклонителната кутия ли? А в ключа трябва ли да пипам, ако ги обърна в кутията?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bikerider_
- специалист
42 мнения в "LED крушка във верига с ключ с глим-лампа"
MIRO_073
- майстор
bikerider_ написа:Както някой колеги предположиха вече, а както предполагах и аз, на фасунката фазата си стои дори при отворена верига. Т.е. ключът прекъсва нулата. Остава въпросът дали ако обърна проводниците в ключа, няма да се прекъсва фазата?Турски ключ GUNSAN серия BASHAK с глимка или VIKO. Работят добре. КОЛЕГА КАКВА ФАЗА И НУЛА В КЛЮЧА???
Ключът е като тези:и доколкото видях в него влизат фаза и нула и излизат 2 проводника. Т.е. ако им разменя местата на изхадните провходници би трябвало да разменя местата на фаза и нула във фасунката, защото сега фазата дори не е на дъното на фасунката, а на пръстена на нулата в нея. А ако разменя само гнездата на входните проводници, дали ще прекъсва фазата, защото ключът явно прекъсва само фаза или само нула, не и двете? Ако се прекъсне фазата във веригата с изключване на ключа, дали глимките ще причиняват премигване на крушките?
На друг проблемен ключ от по-стар модел извадих глимката и съответно ЛЕД крушката спря да мига, докато е изгасена. Явно ще сложа допълнителни съпротивления на фасунките, ако обръщането на проводниците в ключа не проработи.
bikerider_
- специалист
Погледнах в кутията зад ключа. Първоначално ми се видяха 2 двужилни кабела заради което мислех, че в него влизат фаза и нула и трябва да изключва и двете (точно одеве сменях един ключ, който се монтира на кабел на настолна лампа и той гаси и двете жици), но е само един. Демек наистина ще трябва да се обърнат кабелите в разпределителната кутия. А след като стане обръщането и ключът започне да изключва фазата, дали пак ще премигват лампите от глимките в ключовете?
bikerider_
- специалист
Все се надявах някой с челен опит да го сподели тук. Но може би хората, които са се сблъсквали с това не са мернали темата. Аз самият нямам много време да пиша тук, камо ли да експериментирам с жиците. Мога единствено събота и неделя в светлата част на деня, когато общо взето гледам да почивам и все не се захващам с това.
hidrazin
- майстор
Е ами кой да експериментира с жиците? Ние също обичаме да почиваме и да не се занимаваме с чуждите жици. Все пак нямаме проблем с нашите жици.
Който си има проблем да си пробва. Пък и получи предостатъчно насоки за експерименти. Ти да не би да очакваш готово решение?

Който си има проблем да си пробва. Пък и получи предостатъчно насоки за експерименти. Ти да не би да очакваш готово решение?

agro
- специалист
Здравейте на всички!
Разбутах тази стара тема, защото при мен го има разгледания в нея проблем. Купих лед крушки, че ми писна да сменям крушки. Какво беше това чудо - през три дни крушка сменям някъде из къщи. Ако се замотая десетина дни - има вече 3 - 4 за смяна. Снощи сложих 2 лед крушки на първия плафон. Светнаха още при завиването във фасонката, аха, викам си, случайно съм включил ключа. Гледам - свети като глимка. И нали ми е първата лед крушка в живота, думите към онези в магазина /според които 5 W ще свети като 40/ няма да ги казвам, всички ги знаете. Нейсе, слязох от стълбата и "изключих" ключа. Светна като слънце и ми пресече майните. После попрочетох и попаднах на тази тема. По този повод да попитам:
1. Защо свети като нощна лампа /протича ток/ при изключен ключ? Ключа е турски, с глимка, като по-горе показания.
2. Възможно ли е това да е причина за честата смяна на старите крушки?
3. Може ли да се повредят лед крушките след продължителна работа в такъв режим /например през отпуската/.
4. Мерил ли е някой стойността на протичащия ток, за да се направи финансово сметката дали се налага да се оправя проблема? Иначе бих го оставил така - идеално дежурно осветление, неочакван бонус. Слагам снимките:
Разбутах тази стара тема, защото при мен го има разгледания в нея проблем. Купих лед крушки, че ми писна да сменям крушки. Какво беше това чудо - през три дни крушка сменям някъде из къщи. Ако се замотая десетина дни - има вече 3 - 4 за смяна. Снощи сложих 2 лед крушки на първия плафон. Светнаха още при завиването във фасонката, аха, викам си, случайно съм включил ключа. Гледам - свети като глимка. И нали ми е първата лед крушка в живота, думите към онези в магазина /според които 5 W ще свети като 40/ няма да ги казвам, всички ги знаете. Нейсе, слязох от стълбата и "изключих" ключа. Светна като слънце и ми пресече майните. После попрочетох и попаднах на тази тема. По този повод да попитам:
1. Защо свети като нощна лампа /протича ток/ при изключен ключ? Ключа е турски, с глимка, като по-горе показания.
2. Възможно ли е това да е причина за честата смяна на старите крушки?
3. Може ли да се повредят лед крушките след продължителна работа в такъв режим /например през отпуската/.
4. Мерил ли е някой стойността на протичащия ток, за да се направи финансово сметката дали се налага да се оправя проблема? Иначе бих го оставил така - идеално дежурно осветление, неочакван бонус. Слагам снимките:
Прикачен файл
LED2.jpg (41.83 KиБ) Видяна 3871 пъти
Прикачен файл
LED1.jpg (42.37 KиБ) Видяна 3871 пъти
Тема "LED крушка във верига с ключ с глим-лампа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература