Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bikerider_ - специалист
Разклонителната кутия ли? А в ключа трябва ли да пипам, ако ги обърна в кутията?
boqn_zara - специалист
В ключа няма голямо значение как ще са,въпреки че и на него има обозначение.Проблема ти е в разклонителната кутия,но ако не си спец те съветвам да не го правиш.
MIRO_073 - майстор
bikerider_ написа:
Както някой колеги предположиха вече, а както предполагах и аз, на фасунката фазата си стои дори при отворена верига. Т.е. ключът прекъсва нулата. Остава въпросът дали ако обърна проводниците в ключа, няма да се прекъсва фазата?
Ключът е като тези:Изображение и доколкото видях в него влизат фаза и нула и излизат 2 проводника. Т.е. ако им разменя местата на изхадните провходници би трябвало да разменя местата на фаза и нула във фасунката, защото сега фазата дори не е на дъното на фасунката, а на пръстена на нулата в нея. А ако разменя само гнездата на входните проводници, дали ще прекъсва фазата, защото ключът явно прекъсва само фаза или само нула, не и двете? Ако се прекъсне фазата във веригата с изключване на ключа, дали глимките ще причиняват премигване на крушките?
На друг проблемен ключ от по-стар модел извадих глимката и съответно ЛЕД крушката спря да мига, докато е изгасена. Явно ще сложа допълнителни съпротивления на фасунките, ако обръщането на проводниците в ключа не проработи.
Турски ключ GUNSAN серия BASHAK с глимка или VIKO. Работят добре. КОЛЕГА КАКВА ФАЗА И НУЛА В КЛЮЧА???
bikerider_ - специалист
Погледнах в кутията зад ключа. Първоначално ми се видяха 2 двужилни кабела заради което мислех, че в него влизат фаза и нула и трябва да изключва и двете (точно одеве сменях един ключ, който се монтира на кабел на настолна лампа и той гаси и двете жици), но е само един. Демек наистина ще трябва да се обърнат кабелите в разпределителната кутия. А след като стане обръщането и ключът започне да изключва фазата, дали пак ще премигват лампите от глимките в ключовете?
boqn_zara - специалист
Не би трябвало,но това вече зависи от ключа.
hidrazin - майстор
Вероятно пак ще си мигат.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Вероятно пак ще си мигат.
И аз съм на това мнение
bikerider_ - специалист
Все се надявах някой с челен опит да го сподели тук. Но може би хората, които са се сблъсквали с това не са мернали темата. Аз самият нямам много време да пиша тук, камо ли да експериментирам с жиците. Мога единствено събота и неделя в светлата част на деня, когато общо взето гледам да почивам и все не се захващам с това.
hidrazin - майстор
Е ами кой да експериментира с жиците? Ние също обичаме да почиваме и да не се занимаваме с чуждите жици. Все пак нямаме проблем с нашите жици. :-D
Който си има проблем да си пробва. Пък и получи предостатъчно насоки за експерименти. Ти да не би да очакваш готово решение? :)
agro - специалист
Здравейте на всички!
Разбутах тази стара тема, защото при мен го има разгледания в нея проблем. Купих лед крушки, че ми писна да сменям крушки. Какво беше това чудо - през три дни крушка сменям някъде из къщи. Ако се замотая десетина дни - има вече 3 - 4 за смяна. Снощи сложих 2 лед крушки на първия плафон. Светнаха още при завиването във фасонката, аха, викам си, случайно съм включил ключа. Гледам - свети като глимка. И нали ми е първата лед крушка в живота, думите към онези в магазина /според които 5 W ще свети като 40/ няма да ги казвам, всички ги знаете. Нейсе, слязох от стълбата и "изключих" ключа. Светна като слънце и ми пресече майните. После попрочетох и попаднах на тази тема. По този повод да попитам:
1. Защо свети като нощна лампа /протича ток/ при изключен ключ? Ключа е турски, с глимка, като по-горе показания.
2. Възможно ли е това да е причина за честата смяна на старите крушки?
3. Може ли да се повредят лед крушките след продължителна работа в такъв режим /например през отпуската/.
4. Мерил ли е някой стойността на протичащия ток, за да се направи финансово сметката дали се налага да се оправя проблема? Иначе бих го оставил така - идеално дежурно осветление, неочакван бонус. Слагам снимките:

Прикачен файл

LED2.jpg
LED2.jpg (41.83 KиБ) Видяна 3871 пъти

Прикачен файл

LED1.jpg
LED1.jpg (42.37 KиБ) Видяна 3871 пъти

Тема "LED крушка във верига с ключ с глим-лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: