Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Е сега какво? Не можеш да намериш кой да ти вземе парите ли? :?
Потърси в нета "Проектантски услуги по част електро".
По принцип рядко ще намериш самостоятелен проектант по част електро.
Всеки проект за нов обект съдържа няколко части и едната от тях е ел.
Повечето проектантски фирми/къщи си имат правоспособни проектанти по ел. частта.
Търси там.
:partyman:
moimoimoi - майстор
нали каза че обекта е в търговски център.е не може ли от неговото табло с преотчитащ електромер да вземеш ток и няма се занимаваш с чез и проекти
kubeto83 - помощник
hidrazin написа:
Е сега какво? Не можеш да намериш кой да ти вземе парите ли? :?
Потърси в нета "Проектантски услуги по част електро".
По принцип рядко ще намериш самостоятелен проектант по част електро.
Всеки проект за нов обект съдържа няколко части и едната от тях е ел.
Повечето проектантски фирми/къщи си имат правоспособни проектанти по ел. частта.
Търси там.
Благодаря ти. Това вече ме ориентира намерих проектант по моя въпрос и още утре ще се свържа с него. Благодаря на всички за съдействието. Поздрави
kubeto83 - помощник
moimoimoi написа:
нали каза че обекта е в търговски център.е не може ли от неговото табло с преотчитащ електромер да вземеш ток и няма се занимаваш с чез и проекти
Ами не съм запознат по темата. Ако е възможно това също е решение на проблема ми. Но ако може малко повече да ме информираш какво имаш предвид.

Но всъщност като се замисля то само електромер не ми върши работа. Аз имам изградени изводи само за монофазен ток. Нямам нито контакти нито нищо за трифазен. Трябва си мисля че цяла допълнителна инсталация за трифазен ток.
valentino76bs - майстор
kubeto83 написа:
Благодаря ти. Това вече ме ориентира намерих проектант по моя въпрос и още утре ще се свържа с него. Благодаря на всички за съдействието. Поздрави
По една пица може да изядем колко му е :)
kubeto83 - помощник
valentino76bs написа:
kubeto83 написа:
По една пица може да изядем колко му е :)

Имаш я и бира :)
valentino76bs - майстор
kubeto83 написа:
moimoimoi написа:
Ами не съм запознат по темата. Ако е възможно това също е решение на проблема ми. Но ако може малко повече да ме информираш какво имаш предвид.

Но всъщност като се замисля то само електромер не ми върши работа. Аз имам изградени изводи само за монофазен ток. Нямам нито контакти нито нищо за трифазен. Трябва си мисля че цяла допълнителна инсталация за трифазен ток.
Ми то ако е тъй и за трифазни изводи ще се намери някой да ти вземе парите тука даже и във форума да свирнеш се ще се намерят мераклии.И така е още по лесно...
hidrazin - майстор
moimoimoi написа:
Не може. Не е законно и ще свитнат някой акт на търговския център.
Юридически погледнато излиза че търговският център препродава електрическа енергия, а той няма право на това.
И никой не го интересува дали печели от тази работа или не.
Знам, знам ... сега някой ще ми каже - ами как някои хазяи слагат контролни електромери на наемателите.
Ами и това не е законно ама просто на никой не му се занимава и са дребни неща. В някой други държави квартирите са с отделни електромери
или си имат на електромерите монетни автомати или предплатени карти. Колкото си платиш, толкова ползваш. Като свършат - ЦЪК и мрак. :-D
kubeto83 - помощник
hidrazin написа:
moimoimoi написа:
Не може. Не е законно и ще свитнат някой акт на търговския център.
Юридически погледнато излиза че търговският център препродава електрическа енергия, а той няма право на това.
И никой не го интересува дали печели от тази работа или не.
Знам, знам ... сега някой ще ми каже - ами как някои хазяи слагат контролни електромери на наемателите.
Ами и това не е законно ама просто на никой не му се занимава и са дребни неща. В някой други държави квартирите са с отделни електромери
или си имат на електромерите монетни автомати или предплатени карти. Колкото си платиш, толкова ползваш. Като свършат - ЦЪК и мрак. :-D
Да напълно си прав. Търговския център не би се съгласил никога на това нещо. Не бих ги и питал даже. Аз това се замислих как ще ми сложат електромер и как ще си плащам сметките като няма да имам партида от ЧЕЗ.
valentino76bs - майстор
Може пък и да се съгласят .А пък за другото лесно...made in Bulgaria.И не си мИсли ,че като ти дадът ток ще ти го хванат на цени на ЕРП, 20% отгоре поне!Обичайна практика!

Тема "Колко KW мощност ми е нужна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: