Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tisho - специалист
Здравейте колеги,имам много странен проблем с тока и ще се опитам да обясня накратко за какво става въпрос.Имам ЛСД телевизор и когато работи и отнякъде някой изключи крушка в съседната стая или затвори примерно хладилника,телевизора прекъсва за секунди.Това прекъсване не е винаги след като се щракне ключа примерно,но е много често и това много дразни.Интересното,което забелязвам,е че прекъсването става след като изгася крушката или затворя вратата на хладилника.Първото,което ми мина през ума,е че има някъде хлабава връзка,но от таблото до всички контакти всичко според мен е наред.Надявам се че някой може да подскаже нещо.Благодаря предварително.
hidrazin - майстор
Няма смисъл да пускаш две теми за едно и също.
:partyman:
DMN - майстор
Получават се електромагнитни смущения - не се притеснявай, не е само при теб така.
Провери на телевизора колко е силата на сигнала, понякога когато е по-слаб се влияе повече.
Tisho - специалист
Ще помоля само да ми се изтрие дублираната тема.Благодаря за отговора,но в апартамента имам 3 телевизора и проблема се получава само при един,кабела е разделен със сплитер.Точно в момента се замислям дали проблема няма да е в сплитера.
DMN - майстор
И случайно да не е Самсунг?
Tisho - специалист
Не ,но лж,което е същото долу горе.Но преди това имаше един Краун и беше същата работа.Засега се надяванм проблема да е в сплитера,но в момента не мога да проверя,защото не съм на мястото.
DMN - майстор
Ако хладилника и телевизора са в общ разклонител или токов кръг влиянието също е по-голямо.
stiv1961 - майстор
Същия проблем имах с приемник на Булсатком, преместих приемника на друг токов кръг от хладилника и всичко си дойде на мястото. Оказа се, че захранването на приемника е дефектно и не държи стабилни 9 волта при най- малката промяна на напрежението в контакта.
alsted - майстор
:shock: :? Вчера ни върнаха телевизорче след трета рекламация (внезапно отказва да се включва) с обяснението да не сме го включвали в разклонител с други неща. Другите неща са тунер и адапторче за телефон. Майка ми веднага си купила още един разклонител. Него го включила в "натоварения" и телевизора съответно вече е самостоятелно включен ... Усмихнах се на решението, но сега ми сбръчкахте усмивката :?
a3ot - напреднал
Самсунг- Лджи- спираш климатика..... пуска се телевизора :gott:

Тема "Странен проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: