Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vlax - майстор
Вземи свали ротора,огледай го за отлепена пластина,дай го на някой стругар да го види,смени лагерите за около 5 лв двата грубо,аз так бих направил,щом чуващ притеснителен шум като въртиш ротора на ръка,все пак ако искренето не е много както казваш.
nautilus33 - майстор
Ами трябва да направя едно клипче и да кача, макар че не знам дали ще се види, че ме е малко страх да опитвам при отворен/разглобен корпус на машината :)
Трябва да погледна как се сваля ротора, и може и да го сваля да видя. И за лагерите също.
deltam - специалист
Изображение

Може и да греша, но ми се струва, че четките са по-малки от четкодържателя.
ESPACE - майстор
Разбира се, че ще са по-малки, нали трябва свободно да се движат в него. Като завърти ротора се притискат в четкодържателя и няма драма с контактуването.
deltam - специалист
Според мен, хлабината трябва да е минимална.
Hoвoceлckи - майстор
Имах подобен проблем с ъглошлайф наскоро. Бях забравил, че не много отдавна ги бях сменявал. Гледам - заминали. Купувам нови, зачиствам колектора, резовам каналите между пластините. Опирам парче шкурка (1000) притискайки го спръст и развъртам ротора. Усещам едно леко повдигане на едно място. Загледах се - да, понгоряла повече тази пластина. С по-едра шкурка я "посвалих". Събирам флекса, включвам - екстра. И така 3 минути и спря от раз. Поглеждам веднага четките - :shock: няма никой. Изядени. Превъртам леко ротора и - да, пластината я няма, дупка :-D
Та - сложи пръст на колектора и го развърти от патронника. Ако усетиш повдигане от някоя пластина, пиши го бегал. Е, не е съвсем задължително. Аз споделям какво стана при мен. Обяснявам си го, че в секция на ротора се е появило малко късо. Токът й се е увеличил, но това все още не е пречело машината да си работи. Да, но пластината е греела, в следствие на което се е отлепила. Точно усещането на "повдигането", трябваше да ми го подскаже.
preslav - майстор
nautilus33 написа:
Ами трябва да направя едно клипче и да кача, макар че не знам дали ще се види, че ме е малко страх да опитвам при отворен/разглобен корпус на машината :)
Трябва да погледна как се сваля ротора, и може и да го сваля да видя. И за лагерите също.
НИКАКВО клипче на разглобена машина - можеш да направиш клипче само ако превърташ бавно ротора на ръка, първо в едната посока, после в другата. SAFETY FIRST
nautilus33 - майстор
Така и не успях да открия от къде е проблемът, но пък се реших да сменя четките с други, че тези ми се виждат доста менте, така да се каже. Обаче не намирам в български сайт да ги продават. Има ли възможност да се заменят с други някакви или няма да стане.
valentino76bs - майстор
Една година ....казана далече ли е? :)
nautilus33 - майстор
Не е, ама не ми се хвърля, че още ми върши работа. Просто това искрене и износването на ротора според мен са от четките, които в сравнение с едни оригинални четки, са доста твърди.

Тема "Проблемни четки/ротор на бормашина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: