emil_v r написа:...Алармата може да ти дърпа 20-50 мА. Според мен 50 е нормално, виж 200 - не е...
Утре вместо да гледам тиливизия , и да попръдвам , ще търся още един неизвестен консуматор на 50 ма , и ще му слагам ключ .
В гаранцията на акумулаторът това и пише .
Ако при угасена кола , тя ви консумира над 50 ма , то гаранцията на новият акумулатор - отпада.
При мен проблема е, че понякога се появява утечка 400 мА, но е много специална тази утечка, като разкача акумулатора, за да вържа ампермера, и хоп изчезва, трябва да го вържа паралелно и след това да разкача клемата (т.е. без да рестартирам). Неприятното е, че се появява различно, например след 1-2 дена на паркинга, досега съм я хващал 2 пъти, а ми е сваляла акумулатора 4-5 пъти. Единия път като я хванах и свалих всички предпазители, дори изскубах касетофона (сложен малко преди да се появи проблема) и централното, но утечката остана.
Ходих и на доктор два пъти, но на пук утечката не се появяваше. А като я няма, как да я търси доктора...
Та сега ако няма да карам колата 2-3 дни и си свалям минусовата клема, ама в студените сутрини не е никак приятно да чистиш сняг, да слагаш клемата и чак тогава да палиш...