Не си прави експерименти!!!Може да се окаже опасно!!!Защото не говоря за клас на точност,а за шунтиращо съпротивление на уредите>Дигиталния ще е поне 1мОм-колкото е на повечето фазомери(фазоуказатели),дето светват при около 70-110в и то при наличието на добър контакт .При добър контакт и при 12в ще усетиш "тръпка",или в случая както пишат мед. науките-от значение е големината на тока протичащ през човешкото тяло.
Май изчезна посоката на въпроса. Никъде няма да стъпвам с боси крака. Меря с двата уреда потенциала между нулевата клема на контакта и чешмата и ако има някакво напрежение, ще видя дали не се е разхлабила нулата на таблото. Ами аз колко пъти съм правил верига с ръце между печката и чешмата, досега да съм се изпържил. Просто ме интересуваше откъде дойдоха тези 9 ома и защо изчезват, когато включа бойлерчето в контакта. Ще използвам формулата, която изпрати Милен и тогава ще си направя изводите.
Между другото, бойлерчето е с меки връзки и досега никога не са се нагрявали, ако изключим естествената топлина на връзката откъдето изтича топлата вода.