• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
subzero - специалист
офф на мен ми е мн непонятно всичко свързано с токовете и тия връзки :? щом ще трябва да се пускат нови кабели и да се оправят връзките смятам че няма да мога да се справя :sad: добре а има ли начин без да променям нищо да си пусна една линия с лунички и да го оставя както си е 2 по 2 девияторни клуча и без значение от коя от двоиките светвам да светват всичките лунички :?
lenko71 - специалист
Може, само че проблема ще е в изключването. Когато не светят ще може да ги включиш от който и да е ключ. Но когато светят ще трябва да "уцелиш правилния" ключ за да ги изгасиш.
Това е при положение че свържеш двете линии на тавана паралелно (трябва да се спази нула с нула и другите две жила които идват от ключовете заедно)
evil - специалист
Ето ти и друга идея.....окъсяваш кабелите на ключовете и изводите на лампите се ползват като захранвания в тавана и после датчици за движение (нали е коридор)така няма никакво къртене и всичко ще се пали на един път.Аз съм с такива датчици по коридори и стълби и съм много доволен
borko-67 - специалист
subzero написа:
офф на мен ми е мн непонятно всичко свързано с токовете и тия връзки :? щом ще трябва да се пускат нови кабели и да се оправят връзките смятам че няма да мога да се справя :sad: добре а има ли начин без да променям нищо да си пусна една линия с лунички и да го оставя както си е 2 по 2 девияторни клуча и без значение от коя от двоиките светвам да светват всичките лунички :?
По-добре викни някой да ти го върже.Ако не ти е ясно,сам ще ти е трудно да се справиш.
  • 1
  • 2

Тема "помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: