Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
Има начин,ако непременно трябва да се понажда кабела:
1.Спойка или усукване няма значение,защото идеята е да няма влага
в мястото на свързване.
2.Термошлаух с лепило от вътршната страна на всеки кабел по отделно.
3.Общ термошлаух с лепило.
4. Метална тръба(по възможност неръждаема) около муфата,напълнена със силикон.
5.Тръбата занулена(заземена) с отделен кабел,примермо ПВА2 2.5мм. кв.

Ако датчиците са за ниво,няма опасност за поражение,най -много да изгори помпата,ако остане на сухо.За датчиците може да ползваш същата
процедура без металната тръба.
stefan_gb - специалист
При муфиране на подобен кабел винаги залагам три външни термошлауха като ги застъпвам , като всеки краи го минавам с би-шоп предварително. Изпитано и безотказно над 15 години кабелите са на дълбочина 120 м.
Към съветите на колегите само ще допълня че не трябва да се прегрява термошлауха при неговата обработка .
pavelari - майстор
Таблото комплектно ли е на някой производител или е правено от мяйсторе... Ако трябва да се снаждат само кабели на датчици - по същия начин както захранващия кабел. Ако си в СФ мога да мина и да пооправя нещата за тънки пари /извън софия е въпрос на повече време/ - обичам предизвикателствата и доста хора от форума са получили сериозни услуги от мен и съответно аз от тях, решавайки интересни казуси!
papogai - специалист
Благодаря ви майстори ще започна да изпълнявам съветите ви .И като срешна затруднения ще питам пак .Съжаливам не съм от София . От Сливен !
drakonazvqr - помощник
За да стане ПЕРФЕКТНО - наставя се с многожичен кабел със същото сечение или следващия размер при дължина на трасето над 30-40 м
Самата наставка се прави по два начина - с поене, което препоръчвам само на мастери в поенето, понеже има риск от прегряване и слепване на жилата или кербовка с муфи /което е студения метод и даже по-надеждния/.
Външната изолация се зачиства по около 7-8 сантиметра на двата края /на помпата и на наставката/. Трите или четирите жички се режат диагонално с по 1.8-2 см разлика в дължините за да се разминат самите муфички /спойки/. След запояването /муфирането/ всяка връзка се изолира с бишоп или предварително нахлузени термошлаухчета. Накрая общата изолация се прави с термосвиваема тръба - задължително с промазка /силиконова/ която да застъпи по 3-4 сантиметра от двете външни изолации.
Ако възникнат въпроси ще съдействам, а ако възникнат много въпроси - по-добре да го направи опитен техник.

това е решението
lz1wvm - специалист
Понеже не стана въпрос.За муфиране,кабелите трябва да са кръгли.Мостов кабел трудно се муфира по студената технология.
LazarGanev - "Велик майстор"
Някой смята да вкарва мостов кабел във водата ли? Че на кого му трябва толкова много рибена чорба и супа от жабешки бутчета? :-D
lecki - специалист
Както и да го направите наи накрая "бишоп" и PVC изолационна лента стегнато.
БайТанас - специалист
След като направиш снадката слажи и една дефектно токова защита за всеки случай .
Krass - майстор
lz1wvm написа:
Понеже не стана въпрос.За муфиране,кабелите трябва да са кръгли.
Скоро гледах една помпа WILO. Кабелът, който излиза от помпата, беше 4 жилен плосък.

Тема "Как се удължава кабел със муфа за сондаж във вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: