Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
mirk написа:
Ето го и китаеца Програмира се за 24 часа през 30минути за 1 зъбче, резерв на хода (батерията ) е за 3 дни.

Въпреки че пише 16А не го товари с толкова, часовника ще изкара много по дълго време ако управлява товара през контактор.
Това с 16-те А определено меже да отиде в графа ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ, където идеята е, че ако видите надпис 16А на електротеxническо изделие от китай става дума за ламБа но не и повече от ДВЕ ЛАМБИ. Ако пише 2А става дума за микропроцесорна техника :) абе като ония касетофони от пазара дето са на батерии и пише 50W
mirk - майстор
:prost: Браво колега, много точно казано за китайските джаджи :)
filmatoplo - майстор
Ама колко ни е акъла - :) броим щифтчетата и делим да получим интервалите за 24 часа. :lol:
vk - специалист
А ето един хубав часовник Grasslin (цената му е от 30 до 40 лв)
Изображение
1-нула
2-3 фаза
4 и 5 - изводи които ще бъдат комутирани
титикака - напреднал
аз да ползвам темата.... имам една реклама в магазин под наем , която и сложих чаосовник Граслин, за да я пали и гаси, но в един момент спря да работи и помислих , че часовника се е скапал , щото беше стар... купих нов граслин и той работи 1 месец и почна да прави парчета - сега пали рекламата , но не иска да я загаси или обратното понякога .... контактор ли да му сложа, кво да направя - в тия реклами не знам колко и какви пури има/ не са много/ , но захранването им е мешано - има и електроника и доресели 8-[
vk - специалист
Уж му дават 16 А , при това истински , ама знае ли човек. Аз го ползвам за стълбищно осветление и при едно пренапрежение в блока (дошло от кражба на нулевата шина в трафопоста), започна да не включва като стигне определения час.
Ходих да ги сменям при доставчика и оттогава работи, но явно са капризни. Макар енергото да ги ползват масово за да комутират дневна/нощна енергия при по-старите електромери.
Пробвай дали не е изгорял (с някакъв по-лек товар) и ако работи му сложи един контактор 25А.
Може да излезе по-добро решение - китайски електронен часовник (13-14 лв) и контактор (20 лв) отколкото само такъв часовник Graesslin
8180 - майстор
титикака,
За реклами с луминисцентно, ако светят добре смятай 1А и нагоре за м2 осветени.
За индуктивни дросели давай запас нагоре.
bulhomes2 - майстор
Щом е за лампи - не е ли по-лесно с фотореле. 10-15 лв беше в Бриколажа. Ако са много лампите +1 контактор.
vk - специалист
Фото-релето понякога не е подходящо - например когато не е възможно или е трудно да се постави на осветено място. Не може в металното таблото да се постави, където е тъмно.
Понякога релето се бърка от различната осветеност.
Всичко е според зависи, според случая - часовник или фото реле.
kam34 - специалист
титикака написа:
аз да ползвам темата.... имам една реклама в магазин под наем , която и сложих чаосовник Граслин, за да я пали и гаси, но в един момент спря да работи и помислих , че часовника се е скапал , щото беше стар... купих нов граслин и той работи 1 месец и почна да прави парчета - сега пали рекламата , но не иска да я загаси или обратното понякога .... контактор ли да му сложа, кво да направя - в тия реклами не знам колко и какви пури има/ не са много/ , но захранването им е мешано - има и електроника и доресели 8-[
Сложи му един контактор 16А като разпределиш товара по отделните полюси и ще забравиш.

Тема "Как се настройва този тип механичен таймер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: