Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BAlexandrov - специалист
Osiris написа:
най скъпите от 5 вата са по 35 лева другите са надолу има различни ъгли на светене при повечето корпуса на луната го ползват за охладител
Сега ако кажеш, че има и различни цветови температури - предпочитам топло бяло, пък и снимка или каталог да пратиш, ще мога да сравня с тези, които си поръчах от Китай за тест и да реша после от кои да взема
joro_tsanev - специалист
Ходих и гледах едни лед луни http://www.dianid.com/eshop/product/290 ... -3x1w.html ама нещо светенето хич го няма,гледах и едни по 35лв бройката с по-голям ъгъл и незнам какво си, но светлината не ми хареса. По важно е дали съществуващата височина позволява слагането на луни, да не светят в една точка на пода, а да се разсее малко потока.
Osiris - специалист
BAlexandrov написа:
Osiris написа:
най скъпите от 5 вата са по 35 лева другите са надолу има различни ъгли на светене при повечето корпуса на луната го ползват за охладител
Сега ако кажеш, че има и различни цветови температури - предпочитам топло бяло, пък и снимка или каталог да пратиш, ще мога да сравня с тези, които си поръчах от Китай за тест и да реша после от кои да взема
от луните има студено бяло но при лентите нещата са други имам студено, неутрално и топло бяло има и и друг вариант да ти направя луна с 9 диода с по 3 кристала и от трите цветни температури
имам и модули на 24 волта
Osiris - специалист
joro_tsanev написа:
Ходих и гледах едни лед луни http://www.dianid.com/eshop/product/290 ... -3x1w.html ама нещо светенето хич го няма,гледах и едни по 35лв бройката с по-голям ъгъл и незнам какво си, но светлината не ми хареса. По важно е дали съществуващата височина позволява слагането на луни, да не светят в една точка на пода, а да се разсее малко потока.
ако са халогени ще ти светят в пода както е казал колегата помисли за скрито осветление
mirk - майстор
5W диодна лампа за 35лв и искаш 6 да слага :shock: за стайчето 3х3.
Аз ще си сложа една обикновена крушка 75W за 50ст а разликата до 210лв ще използвам за други цели. :lol:
Osiris - специалист
mirk написа:
Аз ще си сложа една обикновена крушка 75W за 50ст а разликата до 210лв ще използвам за други цели. :lol:

Не четете и коментирате не съм казвал да си слага каквото и да е на другия колега обясних че най скъпите които имам в наличност са 5 вата и са по 35 лева

а ти може да да си вземеш каквато си искаш крушка твой си проблем
мисля че в църковния магазин има и свещи и по 10 стотинки
кой с каквото иска да си свети не ми пука просто му давам идея на човека да помисли за разходите в бъдеще от смяна на крушки халогенките горят поголовно да не говорим че и консумацията на ток я нямат за нищо а после сметките ти горят джоба
mirk - майстор
Osiris написа:
mirk написа:

Не четете и коментирате не съм казвал да си слага каквото и да е на другия колега обясних че най скъпите които имам в наличност са 5 вата и са по 35 лева

кой с каквото иска да си свети не ми пука просто му давам идея на човека да помисли за разходите в бъдеще от смяна на крушки халогенките горят поголовно да не говорим че и консумацията на ток я нямат за нищо а после сметките ти горят джоба
Хмм ще си дам парите за скъпите диоди и ще чакам десетилетия да ми се върнат от икономията на ток, ще трябва да запаля и една свещ за здраве на диодите да не даде някой фабричен дефект и да замине скоропостижно, че сметката и икономията няма да излезнат :lol:
BAlexandrov - специалист
Колега, не разбрах на теб кой за какво ти иска пари :?
Osiris - специалист
mirk написа:
Osiris написа:
mirk написа:

Хмм ще си дам парите за скъпите диоди и ще чакам десетилетия да ми се върнат от икономията на ток, ще трябва да запаля и една свещ за здраве на диодите да не даде някой фабричен дефект и да замине скоропостижно, че сметката и икономията няма да излезнат :lol:
Давам пример един клиен тия дни идва имал жигула в таблото кзва са 8 крушки които се продавали по 2 бр за по 6 лева и ги сменал често
аз му дадох 8 светодиода по 1,50 и той доволен и аз та кое е по скъпо
спокойно скоро токът пак ще поскъпне 75W крушките за по 50 стотинки също защото ги спряха от производство и ще им сложат голямо мито за европа тогава няма да има нужда да чакаш десетилетия пък ако си пчелар винаги може да си караш на свещи
както вече казах избора си е твой :wink:
само си задай въпроса защо в новите LCD монитори слагат светодиодни подсветки сигурно защото няма смисъл или са пълни с фабрични дефекти та да прецакат клиента
mirk - майстор
Никой не иска пари от мен :lol: просто казвах как бих постъпил аз ако бях поставен пред проблема на питащия да осветявям стая 3х3 метра. Последното нещо за което бих сложил е диодна лампа.

Много скъпо си му продал диодите :lol: виж к'ви пари са по магазините за електроника.

Тема "осветление на малко помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: