• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ruumen - помощник
stefan_mil4ev написа:
Облъчване има, но ние постоянно сме подложени на облъчване така, че да не ти пука. Това облъчване не е толкова голямо за да ти въздейства зле. Ако си подложен на 400кV и нагоре е тогава вече е лошо. Ако имаш желание ще напиша какво е облъчването при високите напрежения.
Колега, живо се интересувам от влиянието на ЕМИ специално при 400кВ и те моля да напишеш всичко, което знаеш.
romanpm - майстор
Нискочестотното Електромагнитно излъчване не е опасно , едва ли пък от 200м , всеки държи телефон до главата си който ако е далеч от антената сам си повишава мощноста и колкото дължината на вълната -която е обратно пропорционална на честотата , е по близка до размерите на вътрешните ни органи = вероятност от резонанс .
Електросмогът за мен това са свръх високите честоти , радари - много мощни като растоянията за тях не са особенна пречка защото излъчват в тесен лъч и никой не си дава сметка за тях , микровълнови които ако не са занулени корпусите добре "топлят" всички наоколо , особенно "топките" #-o на момчетата пострадват :wink: и куп други по-слабички с GSM-ите...
Аз лично пострадах преди 20 г от 1500квт радар , изгубих равновесие , оправих се но помня във ВМИ един шеф на лаборатория по радиационна токсикология като ми каза на ухото "Махай се от там ако искаш да ходиш" , махнах се и не само ходя и колело карам ! :)
torbalan - Дървен философ
показаното на първата снимка прилича на открита разпределителна уредба (ОРУ), в която няма как да има високочестотни излъчвания, дори с малка мощност :)

но то дори и да няма ОРУ наблизо - така или иначе сме обградени от нискочестотни електромагнитни полета с малка мощност :)
кабели, телевизори, печки - всичко по мъничко излъчва :)

излъчването от радара е опасно, за това спор няма :)
Johny - майстор
Tова с радара е вярно. Когато проверяват радарите на самолетите, не дават на никой да минава отпред, но това. влияе най-вече на стерилитета при мъжете. Колкото до другото, ако беше толкова опасно, нямаше да строят помещенията за дежурните в района на самите подстанции. Да не говорим, че всички силови кабели средно напрежение са екранирани.
ArturDent - Почти Безобиден
Е нали разликата, между кабелите (подстанцията) и радарите, е че първите се правят с цел да не излъчват, а на вторите точно това им е целта.
bonebiker - напреднал
ebahti написа:
Аз имам един комшия който работи в подстанция...факт е че с всяка година става все по прос,ама дали е от тока-не знам :?
А аз гледам, че един кон(кубила) на един комшия, :lol: като го пуснат да пасе, се залепя точно до мястото, където се намира самия трансформатор в "нашият" Е-ОНски тафопост (машината вътре е 400кVA 20кV) Дали е заради звукът или електромагнитното поле :? Бали го :? и коня си знае. Ако можеше да говори :shock: .
mirk - майстор
Някой пес редовно препикава трафото и расте по хубава трева която явно се услажда на кУбилата :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Електросмог" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: