• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Fender_str - специалист
Пускането без товар е много опасно както за трафа, така и за крайните транзистори. Индуктивноста на първичната намотка заедно със собствения си капацитет образуват трептящ кръг което може да причини генерация на напрежение в КВ УКВ и дори СВЧ обхвата, в следствие от което могат да се индуцират напрежения много по-високи от работните за трафа и ключовите транзистори, което да предизвика пробив в последните. Ако мощноста на луничките сборно не превишават 50 вата спокойно можеш да сложиш два последователно свързани резистора по 28ома/10W. Ако те притеснява това, че ще имаш постоянно включен консуматор 10 вата има лек и за този проблем.
dnedel - помощник
Аз също изпитвам съмнения и затова съм пуснал тази тема - електрониката ми е хоби и бих се класифицирал като "напреднал любител" .

Разбирам предният пост за какво иде реч, обаче трафчето си бачка на празен ход вече 24 часа и хич не му пука!

Свързал съм го през 100 ватова лампа серийно и е включен към електронен измервател на активна енергия с показване на cosФи , който показва 0.17W и cos Ф 0.09. Липсва греене и озвучаване.
Нямам използваем осцилоскоп (за съжаление...) да видя какво генерира...
Fender_str - специалист
И ще ти кажа причината да не генерира, последователно на този кръг ти включваш лампа Q-фактора му пада и това те спасява... Достатъчно захранвания и още повече усилватели с изходни трафове са минали през ръцете ми по такива причини. Щом пише от 10-60W значи 10-60. Ако можеше да работи без товар щеше да пише 60W!
И помисли защо косинус фи е толкова малък..
dnedel - помощник
"Опитът" -36 часа без проблем :shock: :? от които 12 директно в мрежата ( махнах серийната крушка 100Вт )...
Fender_str - специалист
Решението е твърде просто за да рискуваш, твоя работа..
valentino76bs - майстор
Tези електронни трафове защо когато няма товар на изхода не показват никакво напрежение,много пъти съм се заблуждавал така меря с уреда няма 12 волта слагам лампичка светва....:)...магия ли...
vvventsi - специалист
valentino76bs написа:
Tези електронни трафове защо когато няма товар на изхода не показват никакво напрежение,много пъти съм се заблуждавал така меря с уреда няма 12 волта слагам лампичка светва....:)...магия ли...
мисля че защото не е синусоидално напрежение и е висока честотата и под товар може да не ти покаже!
lecki - специалист
Слушаите Hygro , по възможност да не работи на празен ход (за някои видове схемни решения е недопустимо)
че да не ходите до магазина за друг :wallbash:
  • 1
  • 2

Тема ""Електронен трансформатор" без товар???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: