• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivo_girata - помощник
Не успях да намеря почти нищо за механичния редуктор.Може ли малко информация
ZEDYCUS - майстор
Намираш да кажем таз фирма- http://www.reductor-dragnev.com/reductors.htm. Не съм им рекламно лице, гледам комшии са. Казваш им за какво ти трябва тоз редуктор, с колко и постоянно ли да намалиш или увеличиш оборотите, може и няколко скорости да ти сметнат и ти дават оферта. Ако те устройва поръчваш и монтираш после на твоя двигател. На старата ми работа монтираха подобен редуктор на банциг за метал с 3 скорости, цифрата по спомени беше около 300+ лв. :razz:
ivo_girata - помощник
охо.. тя работата стана една .... мислех че може да се измисли нещо по елементарно и по-евтино тъй като мисля да го правя на точилоо, а то ще излезе златно :mrgreen: ... май с това трябваше да почна темата :?
ZEDYCUS - майстор
:-D Май да, ако имаш стар или китайски(боклук) шмиргел,, слагай едно ремъчно колело на едната страна на шмиргела и с ремък за двигателя който имаш. Готовият шмиргел поне има предпазители. Аз мисля на моя Бъджет да дам на стругар ротора, да стругова един канал за ремък, ще отрежа корпуса за ремъка и с един външен двигател отдолу. Че ми е писнало като натисна и да спира. :axe: :-D
Извинявам се че ползвам темата на колегата, нов съм.
Интересува ме имам подобен мотор AM 132s -4 Asynchronous motor на Елпром около 57кг. и се чудя какво да го правя. Има ли пазар за такива мотори, и има ли смисъл да пускам обява за него защото имам още 3 по-малки подобни или да ги връщам на вторични?

Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Промяна на оборотите на Електромотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: