• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
prolux - напреднал
Благодаря Ви за коментарите и идеите. Относно до вибрациите, това май наистина го има, защото кой не бил малък и това, което казахте ме навежда на мисли, че ние като деца правехме подобни номера. За това не се бях сетил. Както и да е, не вярвам да е от вибрации. Крушката е поставена вертикално(виси) на една греда. Поставена е в метално, как да го нарека, подобно на абажур и всичко е хванато с метални планки та спокойно бих се люлял на тях. Адски стабилно е. Дросела съм го поставил отвътрешната страна на покривната конструкция на специално направена от мен поставка, която е захвана с видии в една греда 20/20 см. Допада ми идеята за кондензатора, но моля ви кажете някакви параметри за капацитет и напрежение.
vvventsi - специалист
Пробвай с 30-40uF 400V може и да стане ,но го вържи преди дросела ,паралелно на мрежата!
prolux - напреднал
Благодаря ти за бързия отговор! Предполагам имаш впредвид 30-40 микрофарада. Понеже си е ток, и с това шега не бива и по-добре да питам, отколкото да съжалявам :) Нали така трябва да се свърже кондензатора, както съм нарисувал?
Прикачен файл:
DSC00675.JPG
vvventsi - специалист
Да ! Само да не сложиш елекролитен че ще изгърми! ето такива трябва да са!
http://www.78bg.com/index.php?route=pro ... 0&page=all
hladnia - специалист
vvventsi написа:
Пробвай с 30-40uF 400V може и да стане ,но го вържи преди дросела ,паралелно на мрежата!
Навремето имаше монтиран КОНДЕНЗАТОР ФИЛТРОВ
НО 30-40uF 400V е доста във променлива верига, голям ток(А) 1-2мф400В
Този е за пералня но вижте стойностите
А иначе устройството на самата живачна лампа е такова:
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за стара улична лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: