• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq - специалист
Дал си яйца на очи :butthead: (манджа от дупе). Вземи симисторен регулатор и за катльоня, че много гори вестника.. :-D Като гледам контролера иска от много кладенеца вода, а при твоя случай как е изпълнено... ще трябва боб да се хвърля.
Последна промяна от petromaniq на ср мар 18, 2015 10:47 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Ти добре ще го подкараш тоя мотор с тоя регулатор, но няма да стане читав шмиргел. Трябва си бавнооборотен асинхронен мотор. На тоя може да монтираш дискове от ъглошлайф. Дори и с ремъчна предавка, пак няма да стане добре. Вече е коментирано из форума. Виж за фреза става. :)
chano3891 - специалист
MamaMy написа:
Ти добре ще го подкараш тоя мотор с тоя регулатор, но няма да стане читав шмиргел. Трябва си бавнооборотен асинхронен мотор. На тоя може да монтираш дискове от ъглошлайф. Дори и с ремъчна предавка, пак няма да стане добре. Вече е коментирано из форума. Виж за фреза става. :)
+1
gin - напреднал
Имам и асинхронен /поне така мисля/, но е трифазен.
Ще помогнете ли да го подвържа?
Ще кача снимки и на него.
ето ги
Изображение
Изображение
Изображение

Иначе, контролела предполагам трябва да се върже в началото и в края на вече описаната верига?
Поне за фрезата да го ползвам, защото за там трябва малък и лек мотор.

Относно яйцето..рецепта за бедняшки обяд :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как, управление на обороти на електромотор от пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: