• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
nowak написа:
Да доста интересно...може би в езиковите гимназии трябва да се въведе и електротехниката заради такива неуки като мен и такива остроумни като теб приятелю. Думата "любителски" мисля че не напразно е сложена в първото изречение!
Това, дали си в езикова гимназия или не, не те прави по-възприемчив към законите на електротехниката, така че да ги научиш с питане по форумите. Аз се опитах да ти помогна, но ти не го разбра. Ако наистина те интересуват подобни въпроси, няма друг начин, освен да прочетеш някой учебник.

(и от кога в гимназиите започнаха да ви учат да се държите невъзпитано с хора, от които очаквате помощ?)
sstefanov написа:
nowak написа:
Да доста интересно...може би в езиковите гимназии трябва да се въведе и електротехниката заради такива неуки като мен и такива остроумни като теб приятелю. Думата "любителски" мисля че не напразно е сложена в първото изречение!
Това, дали си в езикова гимназия или не, не те прави по-възприемчив към законите на електротехниката, така че да ги научиш с питане по форумите. Аз се опитах да ти помогна, но ти не го разбра. Ако наистина те интересуват подобни въпроси, няма друг начин, освен да прочетеш някой учебник.

(и от кога в гимназиите започнаха да ви учат да се държите невъзпитано с хора, от които очаквате помощ?)
Не съм искал да прозвуча невъзпитано но "форумите не заместват училището" хм.. извинявай и това не прозвуча много добре.. представи си не съм имал предмети свързани с това, или ако физиката отговаря на въпроса ми ОК не съм се досетил. Та затова и отговора ми беше с такъв тон. Мерси все пак за останалите отговори, така си мислех и аз но както пита и bayan за ДТЗ и аз си задавах същия въпрос и от там се е получило объркването ми може би. Имам някаква идея за нещата и просто се опитвам да си изчистя мъглявините, мисля че това все още не е подсъдимо. Със здраве :)
preslav - майстор
nowak написа:
Здравейте!
Имам един любителски въпрос.
Защо ако свържеш фаза и "0" в контакта става късо? Нали тока идва от фазата минава през някакъв консуматор и същия ток се връща през 0? Не е ли същата работа ако сложиш един проводник м/у фаза и 0?

И ако някой може да ми даде точно определение за тариране(калибриране) на датчици?
Мерси.
Аз също съм завършил езикова гимназия, но в нашата се е учило явно физика и в частност електротехника, както и да е.
Възможно най-краткото обяснение е в I=U/R, I-големина на тока, U-големина на напржението, R-големина на съпротивлението. Нека приемем стандартните стойности за домашната ел.мрежа:
U=220V, R на проводникa = r*L*S (r-специфично съпротивление на материала, за медта 0.0175, L-дължина на проводника, S-сечение на проводника), и за да не усложняваме сметките нека видим какво се получава без да отчитаме минималната дължина на кабелчето, с което ще свържеш фазата и нулата 220/0.0175=12571 Ампера, за сравнение най-мощният ти ел.уред консумира 13-14 Ампера, а консумацията пик в едно стандартно жилище не надхвърля 50-60 Ампера. Надявам се изводите да можеш сам да си направиш!
Колкото до датчиците тарирането (калибрирането) им е нищо по-различно от сверяването с еталонни стойности или с по-точни измервателни средства - в БГ има закон за измервателните средства и комисия, която следи за прилагането му.
Като се замисля щеше да бъде по-лесно да попрочетеш това-онова преди да задаваш въпроси из форумите, а после да се гневиш на отговорите!
Със здраве!
  • 1
  • 2

Тема "Basic Question и Калибриране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: