@valentino76bs - звучи любопитно - би ли дал повечко подробности ... този ключ активира ли се от движение?![/quote]
Не !!! Сега видях ,че търсиш сензор за движение значи това няма да ти свърши работа.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas
- специалист
21 мнения в "Има ли ключ със сензор за движение за луминисцентна лампа?"
valentino76bs
- майстор
ditronix
- специалист
Има решение на тоя проблем,но е малко сложно. Проблемът при енергоспестяващите,луминисцентните и LED лампите идва от там,че при тези двупроводни ключове върху товара-лампата -има едно постоянно напрежение около 10-15V,което захранва електрониката на самия ключ. Тоест триакът е недозапушен. Това пък е достатъчно за електронните баласти на споменатите лампи да започнат опити да запалят лампата. Де полууспешно-мигане,де недоуспешно-тлееща светлина,но във всеки случай е голяма гадория. Сблъсках се с това миналата година след като направих ремонт на коридора. Реших да махна старите крушки и да ги сменя с LED. Сензорните ключове ги имах 2-3 години по-рано. Ако знаех в какъв филм ще се набутам,щях по време на ремонта да ги заменя с обикновените трипроводни,ама
Монтирах лампите,захранващите блокове и цирк-светодиодите светят при изключено положение! По-слабичко,ама светят. Mърдам-светват силно. Сетих се че имаше нещо подобно и с една енергоспестяваща лампа в началото. Захванах се с мерене,шерене и опити да отстраня проблема.Мотах се може би десетина дни докато се оправя. Узря идеята за реле,ама какво да е то? Куп релета минаха през ръцете ми,хеле едното го накарах да работи-захраних го през кондензатор и уж станаха нещата. Направих единия коридор,ама няма второ такова реле. Накупих каквито имаше в магазините във Варна з 24V,ни едно не стана
И докато търсех второто реле,и първото взе да се е..ва. Един път светне и угасне,после не ще да гасне. Лудница.И реших че трябва кардинално да се решават нещата. Един компаратор с операционен усилвател,захранен от сензорния ключ-пак през кондензатор и грец и на изхода му-транзистор,който да включва релето. Ами станаха нещата и вече повече от половин година няма проблеми с осветлението. Единственото по-особено тук е кондензатора за захранването-трябва да е за 275V променливо напрежение или по-голямо,иначе след време нещата се оплескват-пада му капацитета и пак проблеми. Това е.

deniss
- специалист
Ами аз проблема ще го реша или с трипроводен с реле или с този жълтур, който поръчах - той е двупроводен и работи в два режима (за резистивни и за индуктивни товари) ... ако изобщо проработи де
Апропо поръчах и от тези ЛЕД крушки със ИЧ сензор да видим какви ще се окажат

Апропо поръчах и от тези ЛЕД крушки със ИЧ сензор да видим какви ще се окажат
ditronix
- специалист
Ооо,сега може да има занимавка и с крушките
аз за това забравих да спомена. Значи моите са много подобни. Имат при светодиодите и един фоторезистор,които ги пали само на тъмно. Да ама това не ме устройваше за тоалетната и килера с пералнята и се наложи доработка. Като бяха новички не посмях да разглобявам и точно срещу фоторезистора пробих внимателно отвор първо 2 мм., а после го разширих май до 4 мм. През отвора надянах термосвиваема шлауха върху фоторезистора и я натоплих със запалката. И реших проблемчето. После,след като се скапаха тъпите крушки се оказа че онова дето е като джам пред светодиодите лекичко може да се избута с остро ножче. Имайте го пред вид това занимание. Иначе линковете са супер и ключът наистина буди интерес! Аз гледах в един китайски сайт ключове със съвсем същия дизайн,но нищо не пишеха за тези два режима на работа! Определено информацията е много ценна!

deniss
- специалист
ditronix написа:Иначе линковете са супер и ключът наистина буди интерес! Аз гледах в един китайски сайт ключове със съвсем същия дизайн,но нищо не пишеха за тези два режима на работа! Определено информацията е много ценна!Апропо след като вече ги поръчах попаднах на този поне на външен вид изглежда като да е същия като поръчания от мен (макар, че може и да е трипроводен), та ако на някой му се занимава да им се обади и да ги пита.
ditronix
- специалист
Не се кахъри,те там са нарисували три проводника,а и да е двупроводен на тая цена ако тръгне,ще е за толкова дни колкото лева струва! Онова,дето си го поръчал поражда в мен висок интерес! Ще поддържаме темата,интересна е,а и си струва да се прави LED осветление,убедих се! Както вече писах,у дома коридорите,сервизните помещения и две от стаите са вече осветени със светодиоди. Останаха една енергоспестяваща и една обикновена лампа,но тя е дублирана с луминисцентни тръби-две на брой. За цвета на светлината-5000-5500 келвина е дневна светлина,по-нагоре синее и малко дразни,по-надолу от 4000 келвина пък жълтее и ме дразни още повече. За мен 5000 келвина е свелината,която ми допада и е най-близка до дневната.
deniss
- специалист
Ами като пристигнат и ги пробвам ще споделя що за ключове са. А колкото до температурата на светлината нещата са много обширни и тук в други теми е писано. Лошото е, че и ЛЕД осветлението и луминисцентното имат доста нисък CRI и изкривяват доста цветоусещането на човек. По този показател не могат да стъпят на малкия пръст на Волфрамовата ламба
, но да не се отплесвам. Аз лично съм фен на луминисцентното осветление 830, демек 3000К - леко жълтее и ми е най-близко до цвета на старите крушки 

Тема "Има ли ключ със сензор за движение за луминисцентна лампа?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература