• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Johny написа:
Свързването е безумно. Погледнете в по-голям мащаб.
Направи мостчета както на картинката. Замени фазовият проводник, защото в един момент ще опре на нулата и ще има БУМ!
Не съм съгласен с тези мостчета както си показал.
Според мене на лявата клема са свързани двата проводника от единия мостовак,а на дясната другите два /фаза и нула/ от другия мостовак. Което с мосчетата означава к.с.
Десният кабел е сцепен за да се прокара жило от левия.
moimoimoi - майстор
и аз съм на мнението на Johny за начина за свързване, това е така понеже в панелките контактите са с двойно захранване,от таблото от предпазител 1 тръгва линията, минава през 5-6-7 контакта и пак се връща в таблото на предпазител 2
Johny - майстор
Погледни в основата с увеличение. Жилата са през едно свързани. Личи си и по цвят. Той е заменил само фазовият проводник. Най-сигурно с контролна лампа.
valentino76bs - майстор
moimoimoi написа:
и аз съм на мнението на Johny за начина за свързване, това е така понеже в панелките контактите са с двойно захранване,от таблото от предпазител 1 тръгва линията, минава през 5-6-7 контакта и пак се връща в таблото на предпазител 2
По често е един предпазител, на два е много рядко.Също можеш да разкараш тези лустер клеми и да сложиш https://www.google.bg/search?q=wago&sou ... 24&bih=638 взеха много да ми харесват....:)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за двупроводна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: