• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
N2GetherNow - напреднал
ktamen написа:
N2GetherNow написа:
Той втория не се ползва.

П.П. Работи безупречно:)
Какво значи безупречно, на мен тези датчици ми се виждат твърде бавни и докато светне ламбата аз вече съм излязъл от коридора.
Бързо ли действа?
yazka написа:
за този вид датчици не се нождят от нула просто осветителните тела трябва да са само с нажежаема жичка :weedman:
Значи ли това, че ако не вържа нулата на датчика, той пак ще си работи?
Безупречно означава (за мен), че работи без никакво разбутване на съществуващата инсталация. Нещо повече с втория ключ (той май главен се явява) мога да спирам захранването към сензора и съответно да си светвам за постоянно (при нужда). Колкото дали е бавен...мен ме устройва (минимално време за светене, 15 секунди ако не се лъжа с ЛЕД крушка). Ако просто прелитам от стая в стая през коридора без да се ударя в нищо, значи не ми е и трябвало да светва веднага, в другия случай когато ми трябва така или иначе тръгвам по посока на сензора и сработва докато съм в светло петно от стаята, как му казват хАмериканците - win-win ситуация
shadow__01 - майстор
Купуваш плафониера с датчик и свързваш всички краища и на двата ключа на едно(шунтираш ключовете).
blv - специалист
Ако знаеш къде е кутията за осветлението, без никакво допълнително окабеляване, монтираш датчика до нея, взимаш си захранване и запараляваш фазовия извод към лампата. Логиката е когато минаваш датчика ще пали лампата, а когато си по дълго в коридора, действаш с девиаторите!
  • 1
  • 2

Тема "PIR сензор и девиаторен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: